OĽANO trvá na vete k novele ústavy od Sme rodina,návrh je stále v programe
06 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

OĽANO trvá na svojom vete k novele Ústavy SR v súvislosti s predčasnými voľbami a skrátením volebného obdobia z dielne Sme rodina. Hnutie Borisa Kollára návrh zatiaľ nestiahlo. Novela je stále v programe aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR, venovať by sa mu poslanci mali podľa aktualizovaného priebehu rokovania v stredu (7. 12.) od 9.00 h.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR uviedol, že hnutie trvá na svojom vete. OĽANO už skôr vetovalo návrh a Sme rodina ho malo stiahnuť.

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga v tejto súvislosti skonštatoval, že platí veto koaličného partnera a toto pravidlo sa vždy rešpektovalo.

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina a podpredseda parlamentu Peter Pčolinský potvrdil, že bod je na programe schôdze. Nevedel však povedať, či ho hnutie stiahne.

Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár ešte pred pondelkovou (5. 12.) koaličnou radou uviedol, že by bolo dobré mať v Ústave SR zakotvenú možnosť predčasných volieb. A to aj pre prípad, že by došlo k vysloveniu nedôvery vláde v parlamente. Nie je za to, aby v takomto prípade vznikla "nejaká dočasná vláda" menovaná hlavou štátu, ktorá by neprešla voľbami.

Generál Lučanský nemal spáchať samovraždu!
Generál Milan Lučanský podľa právneho zástupcu rodiny, nemal spáchať samovraždu. Radačovský tvrdí, že rozhodnutie prokurátora je právoplatné a práve preto mám právo o ňom pochybovať! Pozostalí po bývalom prezidentovi Policajného zboru Milanovi... Čítať ďalej
05 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik