Zničte Rusko!
01 | 12 | 2022 I Milan Laca

Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny vyzval na zničenie Ruska.

Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov počas prejavu na Kyjevskom bezpečnostnom fóre vyzval na zničenie Ruska.

Zničte ich! 

"Len ich treba zničiť, aby ako krajina prestali existovať v rámci hraníc, v ktorých teraz existujú," povedal Danilov. Navyše označil Rusov za „barbarov“ a prípadné rokovania medzi Moskvou a Kyjevom za „nedôstojné“.

Na tvrdo!
Danilov už dávnejšie vyhlásil, že ruský jazyk by mal z územia Ukrajiny úplne zmiznúť. Navyše, naratív o potrebe dorozumieť sa s rusky hovoriacimi Ukrajincami, je podľa neho pre štát veľmi nebezpečný.  
USA: Ukrajina zvíťazí!
Americká veľvyslankyňa pomenovala tri zložky víťazstva Ukrajiny. Veľvyslankyňa USA na Ukrajine Bridget Brinková hovorí, že o víťazstve Ukrajiny vo vojne s Ruskom nepochybuje. Je presvedčená Ako píše spravodajca Európskej pravdy, americká ... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Milan Laca
Zelenského podmienky
Začiatkom novembra ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj  po tom, čo západné médiá informovali, že Kyjev je tlačený do dialógu s Ruskom, stanovil ukrajinské podmienky na začatie rokovaní. Podľa neho ide o "obnovenie územnej celistvosti, rešpektovanie Charty OSN, kompenzáciu všetkých strát, potrestanie každého vojnového zločinca a záruky, že sa to už nebude opakovať".
Nebudeme rokovať
V tom istom čase už skôr Zelenskij podpísal dekrét o nemožnosti viesť rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Vyhlásil tiež, že Kyjev sa nezapojí do dialógu s Moskvou, kým bude Putin v úrade. Prezidentov hovorca Dmitrij Peskov vylásil, že Ukrajina nemôže a nechce rokovať. .
Poďakovali sa a hneď ďalšia požiadavka z Ukrajiny! TOTO má EÚ urobiť
Ukrajina vyzvala vo štvrtok Európsku úniu, aby do svojho ďalšie balíka protiruských sankcií zahrnula aj sankcie voči ruskému raketovému priemyslu. Tieto sankcie majú byť podľa Kyjeva reakciou na ruské raketové útoky mierené na ukrajinskú... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik