Právnik Schmidt: Nebudeme mlčať, pani Leyenová
02 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

Erika Schmidta poznáme z obdobia, kedy spoločne s Petrom Weisom a Maricou Pirošíkovou založili OZ Za zdravú a spravodlivú spoločnosť. Tentokrát žiadajú o rozpustenie Európskej komisie (EK) a vyvodenie zodpovednosti voči jej predsedníčke, Ursule von der Leyenovej. 

Len nedávno totiž vyplávala na povrch jej SMS komunikácia, cez ktorú svojvoľne nakupovala milióny vakcín proti c-19. Za vinu jej tiež dávajú nezvládnutie pandémie Európskou komisiou. Pripravili preto "Petíciu na vyvodenie zodpovednosti voči Von der Leyenovej" za porušenie únijného práva a korupciu". 

Prečo OZ vzniklo

"Založil som ho spolu s JUDr. Maricou Pirošíkovou a JUDr. Petrom Weisom. Združenie vzniklo počas cielene vyvolávaného nátlaku na spoločnosť v čase tzv. pandémie súvisiacej so šírením vírusu Covid-19," hovorí Erik Schmidt. S kolegami advokátmi ich predtým nič nespájalo. 

"Spojila nás snaha obhajovať ľudské práva počas obdobia klamstiev, neodôvodnených útokov na tých, ktorí sa odvážili kritizovať nezmyselné kroky výkonnej moci konajúcej bez potrebnej súdnej kontroly a zastrašujúca tých, ktorí upozorňovali na tieto prehrešky voči ľudským právam," vysvetľuje advokát.

Ďalší, čo má obavy o právny štát

JUDr. Schmidt vysvetľuje, že OZ Za zdravú a spravodlivú spoločnosť (ďalej len OZ) vzniklo aj na základe obáv o právny štát na Slovensku.

"Dokonca je možné hovoriť aj o záchrane právnych a demokratických princípov v celej Európskej únii," upozorňuje Schmidt, no pripomína, že hlavnou činnosťou OZ je ochrana ľudských práv a základných slobôd.

Podvody doby kovidovej: Dezoláti mali PRAVDU!
Právnik Peter Weis v blogu: Dnes vieme s istotou povedať, že tzv. “dezoláti” mali pravdu! Už len na základe štatistík VAERS, vyšetrovania von der Leyenovej za nákupy vakcín, výroky na pôde európskych inštitúcií, že Pfizer netestoval na prenos... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Nie je podobných mimovládnych organizácií dosť?

Na Slovensku pôsobí niekoľko mimovládok, ktoré pôsobia práve na poli práva a justície. JUDr. Schmidt má však o mimovládkach financovaných "filantropmi" zo zahraničia pochybnosti. Nezaznamenal od nich totiž žiadne účinné kroky v čase núdzového stavu a protiprávnych opatrení vlády. Tie boli podľa neho v evidentnom rozpore so stanoviskom Benátskej komisie týkajúcom sa nutnosti dodržiavania zásad právneho štátu.

Ako sa vyvíja žaloba na štát

"Naše prvé čisto slovenské podanie súviselo s „atómovou bombou“ celoplošného testovania.  Napriek jeho evidentnej opodstatnenosti (porušeniu Norimberského kódexu) bolo bez zmysluplného odôvodnenia formálne (teda bez akéhokoľvek prerokovania či vyšetrovania) zamietnuté," informuje JUDr. Schmidt o podaní na Medzinárodný trestný súd v Haagu. Pripomína, že ten bol v roku 1998 vytvorený tzv. Rímskym štatútom na stíhanie genocídy, zločinov proti ľudskosti, vojnových zločinov a zločinov agresie.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/11/08/doktor-cicala-ked-ludia-zomierali-na-covid-tak-sa-predbiehali-v-straseni-ked-ludia-zomieraju-po-ockovani-je-ticho

Tým však neskončili

12. augusta 2021 podali na ICC spoločnú sťažnosť vo veci páchania genocídy na ľudstve prostredníctvom použitia biologických zbraní – laboratórne vytvoreným vírusom (a jeho mutáciami) a experimentálnymi tzv. COVID-19 vakcínami.

"Sťažnosť sme podali spolu s právnikmi zo Spojeného kráľovstva, Francúzska a Českej republiky. Toto konanie je stále „živé“. 20. septembra 2021 ho svojím otvoreným listom podporili aj viaceré obete holokaustu, ktoré prežili genocídu nacistických koncentračných táborov. V tých sa realizovali rôzne lekárske experimenty na väznených osobách. Títo ľudia v ňom súčasnú vakcináciu prirovnali k Mengeleho pokusom," upozorňuje právnik.

Petícia

Pred pár dňami OZ spustilo "Petíciu na vyvodenie zodpovednosti voči Von der Leyen" za porušenie únijného práva a korupciu", v ktorej autori upozorňujú na to, že všetci, či už očkovaní, alebo neočkovaní, boli podvedení. Podvod podľa nich stále trvá a zlo nie je potrestané. Protiprávne konanie treba konfrontovať so spravodlivosťou, inak sa zlo vymkne spod kontroly, varujú autori petície.

Právnik Weis: Teraz je tá jedinečná príležitosť konať. Využite ju! PETÍCIA NA VYVODENIE ZODPOVEDNOSTI VOČI VON DER LEYEN
"Slovenskí politici robia len to, čo im nariadi diktát od nevolených vrcholných predstaviteľov Európskej únie. Vzoprieť sa boja," tvrdí vo svojom blogu právnik Peter Weis. Združenie za zdravú a spravodlivú spoločnosť pristupuje preto k nasledovnému... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ryba smrdí od hlavy

"Ako vydierateľná osoba bola Leyenová asi najvhodnejším kandidátom na „vodcu“ Európskej únie počas tzv. pandémie. Tiež sa hovorí, že nič nie je náhoda. Verím, že osoby na vrcholných mocenských pozíciách na Slovensku i v orgánoch EÚ, náhodné nie sú," myslí si Schmidt, ktorý pripomína jasné indície, že niečo v tomto obstarávaní nebolo v poriadku.

"Európska prokurátorka takúto občiansku podporu iste ocení," upozorňuje Schmidt.

Vakcína je sloboda, možno však dostali placebo

"Čo ak väčšina našej a európskej mocenskej elity nie je vakcinovaná vôbec alebo dostala len placebo (teda neúčinné) dávky?“ Vyslovuje advokát kacírsku myšlienku a dopĺňa, že verí, že pravda vyjde najavo a všetci, ktorí boli donútení zaočkovať sa, sa tým elitám adekvátne poďakujú.

Prekvapenie sa nekonalo

Advokát je presvedčený, že viacerí europoslanci o podvodoch vedeli od začiatku a teda to prekvapenie nebolo.

"V EP však zdá sa, zastupujú iné záujmy, ako záujmy občanov jednotlivých štátov EÚ. Ľudia by na to mali pri budúcich voľbách myslieť. A nezabudnúť," upozorňuje Schmidt. O pokračovaní vyšetrovania však informovaní nie sú a ak, tak len z alternatívnych médií. Mainstream sa stále zdráha venovať sa tomu.

Pfizer o vakcínach všetkých zámerne KLAMAL! EP firmu vyšetruje (VIDEO)
Je vakcína sloboda, alebo super kšeft? Na pôde EP prebieha vyšetrovanie, podľa ktorého firma Pfizer mohla zámerne skresľovať informácie o toľko preferovanej vakcíne v boji s pandémiou covidu 19. Dva roky dozadu „Dôverujem odborníkom a preto... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Trestnoprávna zodpovednosť Leyenovej

"Právo EÚ obsahuje aj relatívne nové inštitúcie, ako je napr. európsky prokurátor, ktorý má oprávnenie vyšetrovať prípady korupcie v rámci orgánov EÚ. Na tejto úrovni je potrebné riadne vyšetrenie udalostí a vyvodenie zodpovednosti vrátane trestnoprávnej," vysvetľuje advokát, podľa ktorého Európska prokuratúra má šancu preukázať svoju opodstatnenosť a nezávislosť.

Schmidt upozorňuje, že predsedníčka EK by nebola schopná postupovať pri nákupe vakcín bez podpory jej členov. Preto podľa neho každý člen EK nesie svoj podiel viny.

Kto ich platí

Právne služby nie sú práve najlacnejšia záležitosť. Navyše znalosť práva je aj časovo veľmi náročná, preto mnohým možno napadne otázka, z čoho sú aktivity OZ financované.

"Všetky podania, články, osvetovú činnosť doteraz vyvíjame bezplatne, na úkor nášho vlastného času a z vlastných prostriedkov. Nemáme žiadneho osvieteného mecenáša, ktorý by nás finančne podporoval. Takže budeme vďační za akúkoľvek finančnú podporu, ktorú nám ľudia venujú," uzatvára JUDr. Schmidt.

Vzbura v OĽaNO? Silnejú hlasy na zosadenie Matoviča
V najsilnejšom vládnom hnutí už nejaký čas silnie "protimatovičovský" prúd. Tvorí ho desať poslancov a hovoria si Občiansko-demokratická platforma. Najnovšie zrejme budú hlasovať proti prijatiu štátneho rozpočtu na budúci rok. Nie je to prvýkrát,... Čítať ďalej
01 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik