Tažká PORÁŽKA LIBERÁLOV! „Neplač Daniel! Neplač Zuzana!"
30 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Generálny prokurátor Maroš Žilinka paragrafom 363 zastavil stíhanie Fica, Kaliňáka a spol. Zrušil aj celé vyšetrovanie, a tak bývalý trojnásobný premiér Robert Fico a bývalý minister vnútra Robert Kaliňak sú očistení. Liberáli z celého Slovenska pociťujú obrovský hnev na spravodlivosť a svoje schytal aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. To však nebránilo Žilinkovi rozhodnúť v súlade s tým čo videl. Je TOTO čierny deň pre liberálov?

Generálna prokuratúra od leta rozhodovala o návrhu Fica a spol., ktorí žiadali zrušiť obvinenie aj celé vyšetrovanie kauzy Súmrak. Po vyše troch mesiacoch Žilinkova prokuratúra rozhodla tak, že zrušili obvinenie ako Ficovi, tak aj Kaliňákovi, Tiborovi Gašparovi a Norbertovi Bödörovi.

Žilinka na utorkovom vyhlásení povedal, že stíhanie môže byť len zákonné. „Ide o najdôležitejšiu zásadu. Porušenie noriem, teda trestného poriadku alebo trestného zákona má za následok porušenie tento základnej a nosnej zásady trestného konania." Generálny prokurátor povedal, že ani záujem vyšetriť a potrestať nemôže byť nadradené tejto zásade.

Generálny prokurátor o tom informoval krátko po parlamentnom prejave prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá pre polemiky o zneužívaní tohto paragrafu vyzvala na jeho zmenu. Žilinkovi rozhodnutie môže umožniť, aby prípad odobral Úradu špeciálnej prokuratúry pod vedením Daniela Lipšica.

ŠOK! Vzdáva sa ČAPUTOVÁ funkcie?
Plánuje sa prezidentka Zuzana Čaputová vzdať prezidentskej funkcie? Nie, toto nie je dezinformácia. Sama to uviedla v utorok, v pléne slovenského parlamentu, so svojou „októbrovou“ Správou o stave Slovenskej republiky. Čo konkrétne uvidela? Svitá... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Vyvetlenie Maroša Žilinku

Fico k Čaputovej a §363: Dobré ráno, videli ste tlačovku Žilinku?

Reagoval aj samotný Fico, ktorý zvolal tlačovú besedu nielen k vystúpeniu Zuzany Čaputovej pred NR SR, ale aj k zrušeniu obvnenia, kde okrem iného uviedol: „Správali sa ku mne ako ku psovi, zobrali mi zbrojný preukaz, lebo som vraj nebezpečný pre tento štát, každý deň som čakal domovú prehliadku. Nerešpektovali naše práva, a dnes sa dozvieme, aký nezmysel je to obviniť niekoho zo založenia zločineckej skupiny za to, že som do funkcií vymenoval svojich nominantov. Mal som menovať Matoviča a opýtať sa, či nemá nejakých bláznov, ako je on?“ pýtal sa Fico na tlačovej besede.

Reakcia Blahu vás dostane

Na sitáciu musel zareagovať aj podpredseda strany Smer- SD Ľuboš Blaha. Ten svojím typickým slovníkom opäť všetkých odrovnal. „Liberáli z bratislavských kaviarní preplakali celú noc. Robert Fico bol očistený – čo si teraz počnú so svojimi životmi. Musia trpieť a kvíliť. Ako spieval Guns N’ Roses, neplač, Daniel, neplač, Zuzana, neplačte dnes večer. Don’t cry“ vyjadril sa na sociálnej sieti Blaha.

R. FICO: PREZIDENTKA VO SVOJEJ SPRÁVE OBHAJOVALA KRIMINÁLNIKOV Z NAKA, ŠPECIÁLNEJ PROKURATÚRY A CHVÁLILA VOJNOVÉHO ŠTVÁČA NAĎA
Predseda strany SMER – SD Robert Fico dnes na tlačovej konferencii reagoval na vystúpenie prezidentky Čaputovej k Správe o stave republiky. Uviedol, že dnes svojou účasťou SMER – SD prejavila úctu k funkcii prezidentky, no nie úctu Zuzane... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik