Medvedev JEDNOZNAČNE: ATLANTSKÍ IMPOTENTI z NATO sa stanú cieľom ruskej armády AK....
30 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Severoatlantickú Alianciu podľa bývalého ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva „civilizovaný svet nepotrebuje“. Medvedev na sociálnej sieti Telegram opäť adresoval kritický názor Západu.

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev reaguje v príspevku na sociálnej sieti Telegram na správu, ktorú priniesla CNN. Spojené štáty podľa nej zvažujú, že poskytnú Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot, aby sa mohla lepšie chrániť pred útokmi Ruska. 

Podľa TASR sa nemenovaný predstaviteľ ministerstva obrany USA v reakcii na otázku, či Washington zvažuje dodávku Patriotov na Ukrajinu, povedal, že zatiaľ sú "v hre" rôzne možnosti.

"Patriot je jeden z prostriedkov protivzdušnej obrany, o ktorom sa uvažuje," povedal novinárom predstaviteľ Pentagónu a ako dôvod uviedol posilnenie protivzdušnej obrany Ukrajiny, ktorý označil za "hlavnú prioritu" Spojených štátov.

Medved reagoval!

"Ak NATO dodá Ukrajine systémy Patriot, členovia sa stanú cieľom ruskej armády," napísal v utorok večer na sociálnej sieti Telegram Dmitrij Medvedev.

„Ak NATO – ako uviedol generálny tajomník Jens Stoltenberg – dodá fanatikom v Kyjeve systémy Patriot spolu s NATO, okamžite sa stanú legitímnym cieľom našich ozbrojených síl. Dúfam, že atlantskí impotenti to chápu," uviedla bývalá ruská hlava štátu.

NATO musí byť podľa Medvedeva rozpustené

Medvedev, ako informuje Mandiner, okrem iného vyjadril svoj názor, že „civilizovaný svet nepotrebuje“ NATO.

Podľa jeho definície sa Severoatlantická aliancia musí postaviť za ľudskosť a potom byť rozpustená ako zločinecká organizácia.

Medvedev obvinil NATO z podpory prevratov v suverénnych štátoch, v ktorých boli zabité "desaťtisíce civilistov", a z dodávok zbraní extrémistickým režimom.

„NATO od svojho vzniku opakovane preukazovalo svoj uzavretý korporačný charakter, pretože slúžilo záujmom hŕstky anglosaských krajín a ich lokajov. V krajinách NATO zároveň nežije viac ako 12 percent svetovej populácie,“ napísal bývalý prezident.

"Dárek pro Putina"! Česi organizujú PETÍCIU
Český projekt "Dárek pro Putina" zverejnil petíciu, v ktorej navrhuje odstrihnúť tamojšie budovy, ktoré sú v majetku Ruskej federácie, od energií. Ide o reakciu na sústavné ničenie ukrajinskej energetickej infraštruktúry ruskými okupantmi.... Čítať ďalej
30 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik