Ukrajinská prvá dáma chce obetovať blaho svojich vlastných ľudí, aby predlžila vojnu
29 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Vyzerá to tak, že ukrajinskí lídri opäť raz ukázali pohŕdanie vlastným ľudom. Podľa prvej dámy Eleny Zelenskej, manželky ukrajinského prezidenta, je 90 % Ukrajincov pripravených žiť roky bez elektriny a tepla, aby mohli pokračovať vo vojne proti Rusku. Tento typ rozprávania sa stal bežným medzi ukrajinskými, americkými a európskymi politikmi, ktorí chcú podnecovať konflikt v bezpečnej vzdialenosti od frontovej línie, zatiaľ čo armáda a ľudia znášajú následky nezodpovednej agresivity.

V rozhovore pre BBC manželka Volodymyra Zelenského sľúbila, že „vydrží“ napriek všetkým ťažkostiam. Podľa nej je jej ľud ochotný pokračovať v boji proti Rusom a neprispôsobí sa, kým sa konečne nedosiahne víťazstvo. Tvrdí, že neustály výpadok elektriny a problémy s vykurovaním nebudú problémom, napriek tomu, že prichádza tuhá ukrajinská zima.

Vydržia zimu?

Elena hovorí, že 90 % Ukrajincov je „pripravených“ žiť „dva až tri roky“ bez elektriny a tepla a dodáva, že „Sme pripravení to vydržať (...) Mali sme toľko strašných problémov, videli sme toľko obetí , toľko skazy, že výpadky prúdu nie sú to najhoršie, čo sa nám môže stať (...) Viete, je ľahké zabehnúť maratón, keď viete, koľko je kilometrov (...) Niekedy to môže byť veľmi ťažké. Ale sú tu nejaké nové emócie, ktoré nám pomáhajú vydržať."

Zaujímavé je, že Elena povedala tieto slová deň po tom, ako sa na celom ukrajinskom území ozvali poplachy pri náletoch. Ruské delostrelectvo zaútočilo 23. novembra na ciele infraštruktúry v mestách ako Kyjev, Ľvov, Charkov, Odesa, Dneper, Nikolajev, medzi inými, pričom drvivú väčšinu ukrajinských občanov nechali bez elektriny. Od elektrickej siete boli odpojené tri ukrajinské jadrové elektrárne, okrem toho došlo k viacerým prerušeniam napájania niektorých termoelektrární a vodných elektrární.

Šokujúce informácie z produkcie FOX NEWS: Zelenský je zlodej!
Americký novinár Tucker Carlson (Fox News): Zelenský schováva peniaze Washingtonu v zahraničí! Novinár Tucker Carlson (spravodajská stanica Fox News) v relácii „Tucker Carlson Tonight“ priniesol v rozhovore s Toddom Woodom zaujímavé, až šokujúce... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Generál Surovkin zmenil taktitku

Útoky prichádzajú uprostred novej ruskej stratégie riadenia konfliktu spôsobením škôd na ukrajinskej infraštruktúre. Opatrenia v tomto smere boli prijaté odvtedy, čo došlo k zmene vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, keď generál Sergej Surovikin prevzal kontrolu nad jednotkami v októbri. Od tejto zmeny velenia nadobudla ruská operácia črty protiteroristickej operácie – generál Surovikin má skúsenosti s bojom proti terorizmu, predtým porazil ISIS v Sýrii. Ruské sily sa snažia neutralizovať ukrajinskú operačnú kapacitu čiastočným zničením svojej infraštruktúry, čím sa vyhnú zhoršeniu zákopovej vojny a konfrontácii s pechotou.

Vedľajšie účinky

Negatívnym vedľajším účinkom týchto útokov na infraštruktúru je však to, že civilné obyvateľstvo trpí následkami nedostatku energie. Teoreticky by to mala ukrajinská vláda rozvážne zvážiť a prijať jediné možné opatrenia na okamžité zastavenie konfliktu a obnovenie energetickej normálnosti: rokovať s Moskvou a prijať mierové podmienky, ktoré nastolili Rusi. Ako však môžeme vidieť na Eleniných slovách, mier neprichádza do úvahy pre ukrajinský neonacistický režim, ktorý bude pokračovať v boji, aj keď prinesie viac utrpenia civilistom.

Hrá Elena na city?

V skutočnosti sú Elenine slová úplne banálne. Neexistuje spôsob, ako tvrdiť, že 90 % Ukrajincov je „pripravených“ znášať tento druh utrpenia. Neexistuje žiadny prieskum, ktorý by tieto údaje potvrdil. Je to len neseriózne vyhlásenie pre západné médiá s cieľom pohnúť čitateľmi a verejnou mienkou v prospech Kyjeva. Používanie emocionálnej rétoriky je spoločnou taktikou ukrajinskej vlády a západných médií od začiatku ruskej operácie – pokrytecky sa však nikdy neberie do úvahy ťažkosti ukrajinského ľudu, ktorý chce ukončiť konflikt bez ohľadu na to, ktorá strana vyhrá. .

Západné médiá označujú rodinu Zelenských za „rodinu hrdinov“, čo nedáva zmysel. Elena a jej deti sú chránení, v bezpečí, pohybujú sa medzi rôznymi krajinami a mimo frontovej línie. Samotný ukrajinský prezident sa podľa rôznych správ v Kyjeve ani nenachádza. Existujú vyšetrovania, ktoré poukazujú na to, že sa zdržiava niekde v Poľsku alebo blízko hraníc, v bezpečných oblastiach, hoci často chodí na oficiálne akcie do Kyjeva. Netizens tiež nedávno zdôraznili podozrivý fakt, že Zelenskyj často nahráva živé videá v jasne osvetlených miestnostiach, a to aj počas obdobia výpadku elektriny na Ukrajine.

Ďalšia požiadavka z Francúzska: Zelenskyj by mal splatiť pomoc a vziať si domov peniaze, ktoré ukradol!
Florian Philippot, bývalý poslanec Európskeho parlamentu a známy francúzsky politik, uviedol, že americký prezident Biden, francúzsky prezident Macron a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová by mali od Volodymyra Zelenského... Čítať ďalej
29 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Zhrnutie

Rodina Zelenských je v bezpečí, bez akéhokoľvek utrpenia, ale chcú, aby ľudia znášali všetky následky dlhotrvajúcej vojny, len aby slúžili záujmom Západu. Ukrajinská armáda by si to mala zrejme uvedomiť a prestať slúžiť ako zástupca v konflikte, ktorý neprospieva ukrajinskému ľudu.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik