Niekto mal PRAVDU! NATO sa nezastaví!
30 | 11 | 2022 I Milan Laca

Blinken povedal, že NATO zvýši svoju prítomnosť „od Čierneho po Baltské more“.

Severoatlantická aliancia zvýši svoju prítomnosť „od Čierneho po Baltské more“. Na tlačovej konferencii v Bukurešti to povedal americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken.

Nezastaviteľní

"Náš pohyb vpred sa nedá zastaviť. Posilníme prítomnosť NATO od Čierneho po Baltské more. A v rámci týchto snáh neustále pracujeme medzi sebou, ako aj s NATO, aby sme efektívne komunikovali našu čiernomorskú stratégiu a posilnili Rumunsko. Je mimoriadne dôležitým účastníkom tohto úsilia a samozrejme, širšieho úsilia zabezpečiť, aby NATO bolo najsilnejšou obrannou alianciou,“ povedal Blinken po stretnutí s rumunským ministrom zahraničných vecí Bogdanom Aurescom. Dodal, že čiernomorský región má pre alianciu strategický význam a je mimoriadne dôležitým prvkom "obrany NATO".

Dúhoví slniečkari z Bruselu nás chcú totálne ZNIČIŤ! (VIDEO)
Pozor! Brusel mobilizuje vojenskú armádu, do ktorej chcú zatiahnuť aj Slovákov. Elity sa skutočne zahrávajú s bezpečnosťou našej krajiny, tyrania progresívcov nepozná hraníc, rozhorčujú sa prívrženci strany Republika. Zastaví niekto toto šialenstvo... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Nové sily

"Zaviazali sme sa vybudovať moderné a interoperabilné ozbrojené sily, ktoré budú užitočné v celom priestore NATO, vrátane Čierneho mora," povedal minister zahraničných vecí USA. Rusko, podľa neho, v rámci konfliktu na Ukrajine, premenilo časti Čierneho mora na „vojnové zóny“.

Radia sa...

Ministri zahraničných vecí NATO na svojom stretnutí v Bukurešti 29. až 30. novembra opätovne potvrdia „strategický význam Čierneho mora pre euroatlantickú bezpečnosť a záväzok aliancie podporovať bezpečnosť spojeneckých štátov na východnom krídle“. Zdôraznil to šéf rumunskej diplomacie Bogdan Aurescu počas rozhovoru s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom. Zhodli sa, že v súčasnom bezpečnostnom kontexte je dôležité, aby NATO a spojenci naďalej poskytovali potrebnú podporu kyjevským orgánom pri budovaní odolnosti voči bezprecedentným hrozbám, ktorým čelia.

Čierne more

Čierne more sa stalo zónou strategických záujmov Severoatlantickej aliancie. Vyhlásil rumunský prezident Klaus Iohannis v prejave v prístave Konstanca pri príležitosti Dňa námorníctva. "Čierne more je teraz považované za zónu strategických záujmov pre euroatlantickú bezpečnosť". Dodal, že "to potvrdzuje prítomnosť viac ako 5000 spojeneckých vojakov v Rumunsku."

Kyjev chystá návrat Krymu
Bývalý veliteľ ukrajinských vzdušných síl Zabrodskij oznámil, že Kyjev sa pripravuje obsadiť Krym do roku 2023. Ukrajina pripravovala operáciu na vrátenie Krymu do roku 2023. Píše o tom The Economist. Článok sa odvoláva na bývalého veliteľa... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik