Zbrane rozdali a teraz nemajú! Nemci musia zrýchliť výrobu
28 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Spolupredseda Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) Lars Klingbeil v nedeľu uviedol, že nemecký zbrojný priemysel musí zrýchliť výrobu v súvislosti s nedostatkom vybavenia pre nemeckú armádu (Bundeswehr).

Klingbeil v rozhovore pre televíziu ARD povedal, že v Nemecku nemôže prevládať mylná predstava, že krajina má k dispozícii veľké množstvo vojenského vybavenia. "To všetko sa musí vyrobiť," uviedol.

Spolupredseda SPD tvrdí, že ak nemecký zbrojný priemysel, ktorý v posledných rokoch stále viac redukoval svoje kapacity, nedokáže uspokojiť dopyt, tak sa Bundeswehr bude musieť poobzerať po zbraniach v zahraničí.

"Je jasné, že musíme Bundeswehr vybaviť rýchlo a dobre a musíme na tom pracovať naplno," povedal Klingbeil. Dodal, že po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu bolo potrebné, aby si nemecká armáda "veľmi rýchlo" zaobstarala nové vybavenie.

Nemecká vláda si nedávno stanovila za cieľ zaobstaranie munície v hodnote 20 miliárd eur pre potreby nemeckej armády a tiež na podporu Ukrajiny, pripomína DPA.

Nemecký kancelár Olaf Scholz prisľúbil výrazné zvýšenie výdavkov na obranu 27. februára, tri dni po tom, ako Rusko spustilo vojenskú ofenzívu na Ukrajine. V súvislosti s rusko-ukrajinským konfliktom sa Berlín rozhodol výrazne prehodnotiť svoju obrannú a bezpečnostnú politiku. (tasr/DPA)

OTRASNÉ! Sudkyňa Jelínková poukazuje na dojaký meter v slovenskom súdnictve
Piati členovia Súdnej rady SR na zasadnutí 15. 11. predložili návrh, ktorý sa týkal zverejnenej výzvy sudcu Patrika Števíka. V liste okrem iného prezidentku vyzval, aby sa prestala správať ako aktivistka a začala riešiť reálne problémy občanov.... Čítať ďalej
28 | 11 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik