Koniec cenzúry! Fialový HNUS! DEMISIU! Na Letnej TO VRELO
27 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

V sobotu 26. novembra sa uskutočnilo ďalšie zhromaždenie proti vláde. Tentokrát v Prahe na Letnej, kde sa zišlo niekoľko stoviek ľudí. Z hrdiel demonštrantov sa opäť nieslo volanie „demisiu, demisiu, demisiu“, prípadne „fialový hnus, fialový hnus, filový hnus“ a do tretice „generálny štrajk, generálny štrajk, generálny štrajk“, informujú české Parlamentní Listy.

„My, keď sa všetci spojíme, tak ten tlak vyvinúť dokážeme, keď pôjdeme všetci,“ nieslo sa volanie z pódia.

Akcia začala o 14. hodine popoludní. Zvolala ju iniciatíva Národná rada obnovy a apelovala na občanov, že treba konečne niečo robiť v čase, keď sa na Česko rúti ekonomická kríza, inflačná kríza, energetická kríza a vláda s tým nič nerobí. Tak to vidia zvolávatelia tejto akcie.  

Demonštrácia na Letnej

Na demonštrácii prehovoril aj Radek Novotný, zakladateľ spolku Pravda o vode. Konštatoval, že situácia s vodou je v Česku zlá. „Problém je, že politici predali právo na to koncernom, aby nám predávali vodu z našich vlastných studní. S jediným cieľom: hromadiť peniaze na svojich účtoch v zahraničí,“ rozčuľoval sa.

Súčasní politici podľa Novotného v systéme ponechali vo vlastníctve štátu len rúry, len infraštruktúru, do ktorej treba investovať. „Ale my vieme, že na to, aby sme si predávali vodu, žiadne zahraničné koncerny nepotrebujeme. Trautenberking u našich studní nepotrebujeme,“ hrmel z pódia, že model stojaci na moci zahraničných korporácií je možné narušiť.

PRAVDA SA DERIE NA POVRCH! Čokoľvek menšie ako nenávisť k Putinovi je VLASTIZRADA!
Demokrati z Washingtonu vám povedali, že je vašou vlasteneckou povinnosťou nenávidieť Vladimíra Putina. To nie je len návrh. Je to mandát. Čokoľvek menšie ako nenávisť k Putinovi je vlastizrada. Skonštatoval to vo svojom komentári austrálsky... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Rozhodujú elity

Na demonštrácii zaznelo aj volanie po nastolení mieru aj požiadavky, aby vláda Petra Fialu (ODS) prestala podporovať Ukrajinu. Nechýbalo ani volanie po odchode Česka z Európskej únie az NATO. Rovnako ako na Václavskom námestí sa aj na Letnej hovorilo o tom, že podľa organizátorov akcie Česká televízia a ďalšie médiá hlavného informačného prúdu nešíria pravdu a prišiel čas zjednotiť všetkých odporcov tohto systému a ťahať za jeden povraz.

V záverečnom vyhlásení organizátorov podujatie zaznelo, že občania dnes nerozhodujú o svojich osudoch. Rozhodujú o nich elity, ktoré nechávajú vyvádzať české zisky zahraničnými firmami preč z Česka.

„To, že sme sa tu zišli, je dôkazom, že si uvedomujeme, že je potrebné, aby sa vláda našich vecí vrátila do našich rúk... Teraz ide o samotnú svojbytnosť Českej republiky a jej obyvateľov... My vieme, že zmena je nevyhnutná a zmena príde,“ stálo vo vyhlásení organizátorov s tým, že teraz je načase čeliť vláde občianskou neposlušnosťou.

Na Ukrajinu sa ženie ARMAGEDON! (VIDEO)
Obrovské kolóny ruských tankov s bielou zimnou kamuflážou mieria do Charkovskej oblasti a do Bieloruska! Kyjev horúčkovito buduje sústavu betónových opevnení! Generálny štáb Ruskej armády rozhodol po štvrtkovom rokovaní Bezpečnostného výboru... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Dvadsať požiadaviek na vládu

V prvom rade treba ešte viac znížiť zastropované ceny energií, čo celú republiku z pohľadu demonštrantov vyvedie z ekonomických problémov. Okrem toho je vraj potrebné odvolať celé vedenie ČEZ, ktoré vyváža elektrinu za 70 eur, ale Čechom predáva za 300 až 400 eur, nezaslúži si vedenie spoločnosti nič iné ako odvolanie. 

Rovnako je z hľadiska organizátorov nutné odísť z lipskej burzy a uzavrieť dohodu na dodávky lacného plynu na túto zimu. A aby bolo plyn kam uskladniť, štát by mal skúpiť zásobníky plynu a súčasne kúpiť do štátneho vlastníctva ako vodárenskú sieť, tak všetky ostatné zásadné siete. Nedá sa vraj vyhnúť ani ukončeniu obchodu s emisnými kvótami.

Česi a Slováci preč z EÚ!

Expert na energetiku Vladimír Štěpán volal tiež po tom, aby Česko spoločne so Slovenskom vykonalo štúdiu prínosov a problémov členstva Česka a Slovenska v EÚ. "Zatiaľ nám vychádza, že na to doplácame päťsto miliardami korún za rok," vyhlásil Štěpán.

Z pódia sa tiež nieslo volanie po konci cenzúry a autocenzúry a nechýbala požiadavka pustiť pred kamery ČT aj zástupcov tzv. alternatívnych médií a na druhej strane zakázať pôsobenie tých zahraničných neziskových organizácií, ktoré oslabujú suverenitu Českej republiky.

V pražskom parku našli tri mŕtve osoby
Tri mŕtve osoby boli nájdené v sobotu pri cyklochodníku v parku na ulici K Sedlišti v pražskej štvrti Čakovice. TASR o tom informuje na základe správy portálu Novinky.cz. Polícia dostala informáciu o náleze tiel od záchrannej služby. "Vyšetrujeme... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik