NAPÄTIE v Európe RASTIE! Francúzsky minister označil Taliansko za „NEPRIATEĽSKÚ KRAJINU“!
27 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin tento týždeň kritizoval taliansku vládu a tvrdil, že Taliansko sa správalo ako „nepriateľská krajina“ Francúzska po tom, čo odmietlo prisťahovalecký „taxík“, ktorý napokon skončil v Toulone, informuje Breitbart.

Darmanin vzniesol obvinenie proti talianskej vláde počas zasadnutia francúzskeho parlamentu, pričom tvrdil, že talianska vláda na čele s premiérkou Giorgiou Meloniovou sa správala ako nepriateľ Francúzska za to, že odoprela migrujúcej „taxi“ lodi mimovládnej organizácie Ocean Viking  prístup do prístavu v Taliansku. Francúzsko sa nakoniec rozhodlo priviesť ich do Toulonu.

„Som veľmi prekvapený, že zákonodarcovia, ktorí sa nazývajú vlastenci, uprednostňujú osočovanie francúzskej vlády pred Talianmi,“ povedal Darmanin na adresu političky Národného zhromaždenia Mathilde Parisovej proti masovej migrácii.

„Naozaj, madam, nie ste vždy vlastenecká, keď sa musíte spojiť s nepriateľmi, tými, ktorí v tejto chvíli útočia na Francúzsko,“ dodal, akoby francúzska imigračná politika bola chybou skôr talianskej vlády ako tej francúzskej.

Máme vyhlásiť vojnu?

Poslankyňa Národného zhromaždenia a bývalá francúzska prezidentská kandidátka Marine Le Penová Darmaninove komentáre kritizovala.

„Vyhlásenia ministra vnútra Gerarda Darmanina o Taliansku sú veľmi vážne. Môže byť Taliansko nepriateľom Francúzska? Mohlo by sa stať Taliansko, brat a priateľská krajina, nepriateľskou krajinou? Čo máme robiť, vyhlásiť vojnu? Sú to nezmyselné vyhlásenia,“ uviedla v novinách Il Giornale .

TOTO NIKTO NEČAKAL! Putina podporia elitní afganskí vojaci, vycvičení NATO
Správa o tom, že Vladimíra Putina podporia elitní afgánski vojaci, vycvičení NATO, prešla jednotkami NATO ako nárazová vlna. Rusko regrutuje elitných afganských vojakov – vycvičených samotným NATO, na výcvik ktorých USA počas vojny v Afganistane... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

„Francúzska vláda nahnevala Spojené kráľovstvo, chce podráždiť celý svet,“ povedala Le Penová s odkazom na zlyhanie Macronovej administratívy zabrániť tomu, aby sa Francúzsko využívalo ako štartovacia rampa pre desaťtisíce migrantov z lodí, ktorí sa snažia dostať do Británie. 

"Darmaninove vyjadrenia sú nezodpovedné," dodala.

Eric Zemmour, ďalší bývalý prezidentský kandidát a vodca národnej konzervatívnej politickej strany Reconquest, tiež kritizoval slová ministra vnútra Darmanina, a na Twitteri napísal: „Gerald Darmanin, za fiasko Ocean Viking nesiete výhradnú zodpovednosť. Označiť Taliansko za nepriateľa Francúzska je vážna chyba."

Taliani migrantov jednoducho nechcú

Taliansko pod vládou premiérky Meloniovej prisľúbilo zastaviť nápor nelegálnych prisťahovalcov prichádzajúcich do krajiny, pričom taliansky minister vnútra Matteo Piantedosi prisľúbil zastaviť aktivity mimovládnych organizácií prevážajúcich migrantov, ktoré v Taliansku tento rok vysadili viac ako 10 000 ľudí.

Po nedávnom napätí medzi Talianskom a Francúzskom Európska komisia tento týždeň oznámila nový „akčný plán“ na zníženie počtu ilegálnych osôb prekračujúcich Stredozemné more.

Očakáva sa, že plán sa zameria na spôsoby zníženia počtu, ako aj na koordináciu pátracích a záchranných operácií na mori a rozloženie nákladov a zodpovednosti žiadateľov o azyl v celej Európskej únii.

Koniec cenzúry! Fialový HNUS! DEMISIU! Na Letnej TO VRELO
V sobotu 26. novembra sa uskutočnilo ďalšie zhromaždenie proti vláde. Tentokrát v Prahe na Letnej, kde sa zišlo niekoľko stoviek ľudí. Z hrdiel demonštrantov sa opäť nieslo volanie „demisiu, demisiu, demisiu“, prípadne „fialový hnus, fialový hnus,... Čítať ďalej
27 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik