Západ podľa Oleny Zelenskej nie je unavený! V ROZHOVORE pre BBC POVEDALA VIAC
25 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Kým Ukrajina nezvíťazí, môžeme podľa Zelenského manželky, Oleny Zelenskej  hovoriť iba o falošnom mieri, ktorý by netrval dlho.

Manželka Volodymyra Zelenského Olena Zelenská poskytla rozhovor pre BBC, v ktorom okrem iného povedala:

"Zimu prežijeme s výpadkami elektriny a v chlade. Prešli sme toľkými strašnými výzvami, videli sme toľko obetí, toľko skazy, že výpadky prúdu nie sú to najhoršie, čo sa nám môže stať," uviedla Zelenská podľa Mandiner.

"Vojna robí každého Ukrajinca silnejším," dodala.

Čo sa týka vojny, prvá dáma novinárovi BBC povedala: "...je ľahké zabehnúť maratón, ak viete, koľko kilometrov je vzdialenosť."

V súvislosti s podporou západných krajín a hlavných miest vysvetlila:

„Nemám pocit, že by boli z nás unavení. Všetci chápu, že toto nie je len vojna na Ukrajine. Toto je vojna svetonázorov." A dodala: „Nemôžeme zradiť tých, ktorí sú teraz na okupovaných územiach. Nemôžeme nechať tých ľudí, ktorí čakajú na oslobodenie."

"Všetci vieme, že bez víťazstva nebude mier. Bol by to falošný mier a netrval by dlho, uviedla podľa portálu Mandinner, Olena Zelenská v rozhovore pre BBC.

"Nie je to politický postoj prezidenta alebo vlády. Je to postoj Ukrajincov," povedala Zelenská.

Zelenská je presvedčená, že ukrajinská spoločnosť sa menila ešte predtým, ako vojna všetko prevalcovala, a že táto zmena sa teraz zrýchľuje. "Kuchyňa, deti, kostol - toto už nie je naša spoločnosť. Žena, ktorá toto (vojnu) zažila, už nespraví krok späť," uviedla Zelenská, ktorej novozaložená nadácia sa zaoberá okrem iného otázkami duševného zdravia a domáceho násilia.

AKTUÁLNE! Tragédia v Prešove, vyhlásená mimoriadna situácia, zasadal krízový štáb (FOTO)
Dve obete si vyžiadal požiar, ku ktorému došlo vo štvrtok (24. 11.) pred polnocou v bytovom dome na Prostějovskej ulici v Prešove. Pre TASR to potvrdil primátor Prešova František Oľha. Samospráva eviduje aj dvoch zranených ľudí. V meste bola... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik