Pápež František kritizuje „BAŽINU NESPRAVODLIVOSTI"“
23 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Pápež František v utorok kritizoval systémovú nespravodlivosť v príhovore k členom Svetového židovského kongresu vo Vatikáne, informuje Breitbart.

Močiar, ktorý plodí vojny a násilie!

"Koľkým ľudským bytostiam, stvoreným na obraz a podobu Boha, je porušená ich dôstojnosť v dôsledku nespravodlivosti, ktorá sužuje náš svet a predstavuje základnú príčinu toľkých konfliktov. Močiar, ktorý plodí vojny a násilie!" zvolal pápež.

„Ten, ktorý stvoril všetky veci s poriadkom a harmóniou, nás nabáda, aby sme zničili túto bažinu nespravodlivosti, ktorá pohlcuje bratské spolužitie vo svete, aj keď devastácie životného prostredia ohrozujú zdravie zeme,“ vyzval.

Počas svojho prejavu pápež tiež zdôraznil „priateľské putá“ spájajúce Židov a katolíkov, pričom poznamenal, že tieto dve náboženské tradície „zdieľajú neoceniteľné duchovné poklady“.

ODPADNETE! Zelenskyj objavil novú ruskú ZBRAŇ HROMADNÉHO NIČENIA!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok povedal, že Rusko sa útokmi na energetickú infraštruktúru pokúša použiť počas tejto zimy chlad ako "zbraň hromadného ničenia". "Kremeľ chce chlad tejto zimy pretvoriť na zbraň hromadného ničenia,"... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Bojovať proti formám nerovnosti

„Vyznávame vieru v Stvoriteľa neba a zeme, ktorý nielen stvoril ľudstvo, ale formuje každého človeka na svoj obraz a podobu,“ vyhlásil. "Veríme, že Všemohúci nezostal vzdialený od svojho stvorenia, ale zjavil sa, nekomunikuje len s niekoľkými izolovanými, ale oslovuje nás ako ľud."

Naše dve náboženské komunity „sú poverené úlohou pracovať na tom, aby bol svet bratskejší, bojovať proti formám nerovnosti a presadzovať väčšiu spravodlivosť, aby mier nezostal sľubom z iného sveta, ale stal sa súčasnou realitou v našom svete,“ uviedol. .

Náboženská viera vo veľkej miere prispieva k hľadaniu spravodlivosti, tvrdil, keďže obyčajné pozemské záujmy „sú vždy bezprostredné a krátkozraké, poznačené vlastným záujmom a neschopné obsiahnuť celok“.

Iba bratský dialóg môže položiť základy mieru

Dnes je v mnohých častiach sveta „ohrozený mier“, tvrdil, pričom zdôraznil najmä „konflikt na Ukrajine, vojnu, ktorá ohrozuje Židov aj kresťanov, pripravuje ich o ich milovaných, o ich domovy, o ich majetok a ich samotný život!“

„Iba s vážnym odhodlaním priblížiť sa k sebe a v bratskom dialógu je možné položiť základy mieru,“ povedal. "Ako Židia a kresťania sa snažme urobiť všetko, čo je v ľudských silách, aby sme ukončili vojnu a vydláždili cesty mieru."

Bombové útoky v Jeruzaleme!
V Jeruzaleme vybuchli dve bomby! Najmenej 15 ľudí utrpelo zranenia pri bombových útokoch, ku ktorým došlo v stredu ráno na dvoch autobusových zastávkach v Jeruzaleme. Podľa polície by za útokmi mohli stáť Palestínčania. Jeden z výbuchov, ktorý sa... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik