Premiér: V siedmich bodoch smerujeme s LOZ k dohode, zostáva to stáť na platoch
22 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V siedmich bodoch smerujeme k dohode, informoval po utorkovom rokovaní s Lekárskym odborovým združením (LOZ) premiér Eduard Heger (OĽANO). Dodal, že dohoda stojí na ôsmom bode týkajúcom sa platov.

"V tomto čase, keď riešime energetickú krízu, vysokú infláciu, ponuka 309 miliónov eur, to znamená dostať sa na úroveň českých platov, je veľmi štedrá," skonštatoval Heger. Lekárov prosí o stiahnutie výpovedí.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) opakovane potvrdil, že ponuka na zvýšenie platov až o 35 percent je finálna. V stredu (23. 11.) očakáva od lekárov definitívnu odpoveď. Upozornil, že odborári trvajú na zvýšení o 59 percent a po 1. decembri má platiť pôvodná požiadavka so zvýšením až o 100 percent.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) doplnil, že pokračujú ďalšie rokovania, na ktorých sa doladia technické detaily. "Hlavné body sú dohodnuté, hľadáme cesty, akým spôsobom to najrýchlejšie dostať do legislatívy," vysvetlil. Verí, že do konca utorkových rokovaní bude hlavný náčrt vyladený na 95 percent.

Rozprávka Tisíc a jeden odchod Borisa Kollára z vlády sa asi opäť skončí happy endom. Zostane!
Predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár by si pokojne mohol založiť firmu „Sľubotechna a kolektív“, lebo toľko, čo nasľuboval on aj so svojimi spolustraníkmi, toľko nenasľuboval nikto z celej súčasnej koalície. Týka sa to najmä... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik