ZMOS upozorňuje na nedostatky novely zákona o podpore regionálneho rozvoja
21 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) uplatnilo viacero pripomienok k novele zákona o podpore regionálneho rozvoja.

"Novela nerieši očakávaný chýbajúci legislatívny rámec udržateľného rozvoja regiónov, ale vymedzila sa len na dočasný rozvoj regiónov prostredníctvom nových eurofondov, čo sa malo evidentne odzrkadliť vo vecnejšie príslušnom zákone o príspevkoch z fondov Európskej únie," približuje hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.

Pripomienky samosprávneho združenia sa týkajú definícií, vymedzenia i právneho ukotvenia účelového použitia eurofondov v samosprávnom prostredí, primárna výčitka však smeruje k časovej nesúslednosti novelizácií dvoch dôležitých zákonov pre regionálny rozvoj.

"Novela zákona o eurofondoch predbehla novelu zákona o podpore regionálneho rozvoja, od ktorej očakávame systémovú, komplexnú a udržateľnú podporu regionálneho rozvoja, neohraničenú programovým obdobím EÚ," zdôraznil Kaliňák.

STROP dôchodkového veku je UŽ IBA história! Pozrite, kedy pôjdete do dôchodku
Pevný dôchodkový vek je už iba história. Po dvoch rokoch opäť dochádza k zmene. Súvisí to s novelou zákona o sociálnom poistení, ktorá začne platiť od januára 2023. Opäť nás čaká zvyšovanie dôchodkového veku. V tabuľke prinášame, kedy podľa... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik