Draho zaplatíme za Rusko!
21 | 11 | 2022 I Milan Laca

Turecký prezident Erdogan: Európa a Poľsko zaplatia za izoláciu Ruska nekonečnú cenu.

Politika izolácie Ruska povedie k vážnym následkom pre európske krajiny, povedal turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pre ruskú televíziu Russia 1.
Varuje

"Cena bude nekonečná. Európa platí túto cenu čoraz viac a Poľsko spolu s ňou," povedal Erdogan. V polovici novembra turecký prezident povedal, že Západ, na čele so Spojenými štátmi,  útočí na Rusko „takmer bez zábran“ a Moskva sa musí brániť. Jej akcie na Ukrajine označili v Ankare za nie náhodné, pretože tomu predchádzali kroky NATO.

Ukrajina zaútočí na Krym!
Šéf Zelenského kancelárie Jermak vyhlásil, že Ukrajina plánuje spustiť ofenzívu na Kryme. Kyjev plánuje uskutočniť vojenskú kampaň za návrat polostrova. O príprave ofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny informoval šéf kancelárie prezidenta Vladimira... Čítať ďalej
20 | 11 | 2022 | Milan Laca

Sankcie

Po začatí konfliktu na Ukrajine západné krajiny vystupňovali sankčný tlak na Moskvu, čo vyvolalo zvýšenie cien pohonných látok a rekordnú infláciu v samotných USA a Európe. Podľa prezidenta Putina, je politika zadržiavania a oslabovania Ruska  pre Západ dlhodobou stratégiou, no sankcie zasadili tvrdú ranu celej globálnej ekonomike.  

Varovanie pre Poľsko

Poľský politológ Leszek Sykulsky vyhlásil, že s ďalším oslabením Kyjeva by USA mohli prinútiť Poľsko, aby vyslalo vojakov na  Ukrajinu. Informuje o tom Gazeta Wyborcza. „Ak bude Ukrajina naďalej slabnúť, Američania budú vyvíjať tlak na poľskú vládu, aby pomohla Ukrajine priamo,“ napísal Sykulsky v článku.

Už sa pripravujú...

Podľa Sykulského, USA „potrebujú strategický nárazník“ a Poľsko takým nárazníkom má byť.  "Podľa mňa sa poľská vláda pripravuje na vojnu na východe" vyhlásil Sykulski. Na vysvetlenie povedal: "Svedčí o tom veľa vecí, vrátane právnych úkonov. Do platnosti vstúpil zákon o obrane vlasti, urobený na kolene. Tento zákon obnovuje povinnú vojenskú službu, samozrejme teoreticky – zavádza povinnú vojenskú službu pre ženy. Vidíte, že niekto veľmi potrebuje potravu pre delá", uzavrel Sykulski.

Europoslanec k vojne na Ukrajine: Jediná cesta je MIER
Vojna na Ukrajine musí čím skôr skončiť. Je potrebné iniciovať kroky, ktoré budú viesť k prímeriu a diplomatickým mierovým rokovaniam a tým prispieť k vyriešeniu vyhrotenej situácie v Európe. To isté si myslí aj poslanec Európskeho parlamentu... Čítať ďalej
20 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik