Anna Belousovová: Voči nám si dovolia len to, čo im my dovolíme!
21 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Výpredaj západných hodnôt?" Pýta sa Anna Belousovová, ktorá v príspevku na sociálnej sieti tvrdí, že Katar dal jasne najavo, aké pravidlá u nich platia a komu sa nepáči, môže ísť, podobne ako Maďari.

Belousovová reaguje na aktuálne dianie, Na MS vo futbale, kde to naozaj vrie, pretože Západ kritizuje, Angličania chcú dávať lekcie morálky, FIFA sa bráni. A na fakt, že Peter Szijjártó, maďarský minister zahraničných vecí je v Rusku!

Majstrovstvá sveta vo futbale organizuje Katar, ktorého vedenie je dlhodobo kritizované za otroctvo a netoleranciu voči LGBT+ osobám. BBC neodvysielalo tradičný otvárací ceremoniál, ale kritizuje Katar. Svetová futbalová federácia (FIFA) počin BBC a vôbec postoj Západu, vníma ako pokrytecký. FIFA zároveň odkázala Anglicku, aby nedávali lekcie morálky, keď ich kapitán Harry Kane chcel nastúpiť na svetovom šampionáte s dúhovou páskou.

Na MS vo futbale to naozaj vrie! Západ kritizuje, Angličania chcú dávať lekcie morálky, FIFA sa bráni
Na Majstrovstvách sveta vo futbale, v Katare, to vrie! BBC neodvysielala slávnostný otvárací ceremoniál, FIFA kritizuje postoj Západu. Angličania chcú nastúpiť s dúhovou páskou a dávať lekcie morálky. Prvé momenty po odštartovaní Majstrovstiev... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

"Futbalové mužstvá šiestich mužstiev - Walesu, Belgicka, Dánska, Holandska, Nemecka a Švajčiarska chceli na Majstrovstvách sveta v Katare protestovať za práva homosexuálov nosením dúhovej pásky na rukáve. Stačilo upozornenie zo strany FIFA, že za dúhovú pásku bude žltá karta a všetci hrdinovia rýchlo stiahli chvosty," reaguje Belousovová.

"Tí hrdí nositelia tvz. západných hodnôt rešpektovali želanie hostiteľa - Kataru, ktorý je veľmi bohatý feudálny, moslimský štát, riadený islamským právom. Dúhoví propagandisti poslušne zrazili päty. Veľmi rýchlo bossovia futbalu pochopili o čo by prišli," dodáva.

"Zakrývať sa rečami o tom, ako chcú vyhrávať a preto si dúhové pásky tentokrát odpustia, je len trápna snaha o zachovanie akého takého imidžu. O šport im nejde. Im ide v prvom rade o prachy! Ohromný biznis, ktorý sa točí okolo masovo obľúbeného futbalu!" Myslí si Belousovová.

Katar dal podľa nej jasne najavo, aké pravidlá u nich platia a komu sa nepáči, môže ísť, podobne ako Maďari.

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó sa v pondelok v ruskom meste Soči stretol so šéfom štátnej korporácie pre jadrovú energetiku Rosatom Alexejom Lichačovom, s ktorým rokuje o rozšírení atómovej elektrárne v juhomaďarskom Paksi.

Veľvyslanec USA v Budapešti David Pressman v rozhovore pre časopis Politico vyjadril obavy, že kým "rakety z Moskvy zasahujú ihriská v Kyjeve, maďarský minister zahraničných vecí lieta do Ruska, aby streamoval na Facebooku konferencie z centrály Gazpromu".

Szijjártó zareagoval videom na Facebooku, v ktorom zdôraznil, že kým pracuje ako minister zahraničných vecí Maďarska, môže mať na zreteli len maďarské národné záujmy. Podľa jeho slov by bolo správne nekomentovať v znamení vzájomnej úcty kroky toho druhého, približuje spravodajský server 24.hu.

Peter Szijjártó je v Rusku! SLOVNÁ PRESTRELKA s veľvyslancom USA
Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó sa v pondelok v ruskom meste Soči stretol so šéfom štátnej korporácie pre jadrovú energetiku Rosatom Alexejom Lichačovom, s ktorým rokuje o rozšírení atómovej elektrárne v juhomaďarskom... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Belousovová pripomína, že maďarský minister zahraničia rokuje v Moskve o výstavbe atómovej elektrárne aj napriek tomu a že sa to nepáči veľvyslancovi USA. A tiež dodáva, že Szijjártó odkázal, že pokiaľ bude ministerstrom Maďarska, sú pre neho prvoradé záujmy Maďarska.

Podľa Belousovovej by sme si mali brať príklad.

"Takto sa robí svojprávna politika, takto sa obhajujú národné záujmy a hodnoty, na ktorých si štát zakladá! Znovu sa potvrdilo, že si voči nám dovolia len to, čo im my dovolíme. Aký rozdiel oproti tomu, čo robí "naša" politická reprezentácia. Ak by MS boli na Slovensku, určite by celá vláda na čele s prezidentkou vybehla na ihrisko počas otváracieho ceremoniálu komplet v dúhových farbách...," konštatuje Belousovová.

Alexandr Lukašenko prekvapivo pochválil Bidena!
Bieloruský vodca Alexandr Lukašenko sa vyjadril k incidentu s raketou, ktorá dopadla na územie Poľska a prekvapivo pochválil amerického prezidenta Joea Bidena. "Nezdá sa to ako náhoda! Keď Ukrajinci odpálili raketu, v ukrajinskom vzdušnom priestore... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik