Na MS vo futbale to naozaj vrie! Západ kritizuje, Angličania chcú dávať lekcie morálky, FIFA sa bráni
21 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Na Majstrovstvách sveta vo futbale, v Katare, to vrie! BBC neodvysielala slávnostný otvárací ceremoniál, FIFA kritizuje postoj Západu. Angličania chcú nastúpiť s dúhovou páskou a dávať lekcie morálky. Prvé momenty po odštartovaní Majstrovstiev sveta vo futbale sú zhrnuté!

Majstrovstvá sveta vo futbale organizuje Katar, ktorého vedenie je dlhodobo kritizované za otroctvo a netoleranciu voči LGBT+ osobám. BBC neodvysielalo tradičný otvárací ceremoniál, ale kritizuje Katar. Svetová futbalová federácia (FIFA) počin BBC a vôbec postoj Západu, vníma ako pokrytecký.

Prenos len na webe

The Guardian informuje, že televízia BBC neodvysielala oficiálny otvárací ceremoniál Majstrovstiev sveta vo futbale. Namiesto neho do programu zaradila vysielanie, ktoré obsahovalo tvrdú kritiku voči usporiadateľskému štátu.

"Sú to najkontroverznejšie majstrovstvá sveta v histórii a to sa ešte ani nekoplo do lopty," otvoril program moderátor a bývalý futbalista Gary Lineker, čím vlastne naznačil, v akom duchu sa bude celý program niesť. Program sa venoval kritike blízkovýchodnej krajiny pri potláčaní práv žien a LGBT+ osôb, otrockej práci robotníkov z tretieho sveta, ale aj korupcií vo FIFA (Medzinárodná futbalová federácia).

Katar zmenil kurz! ZAKÁZAL predaj alkoholu na MS
Napriek prísľubom, že povolia predaj piva a dokonca aj dohode s Budweiserom na jeho riadenie, predstavitelia Kataru zrazu rozhodli, že na majstrovstvách sveta v roku 2022 nebude povolené žiadne pivo. Dva problémy: Pivo a... Rozhodnutie je... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

O futbal ide až v druhom rade

Guardian pripomína, že práve BBC má práva na odvysielanie prenosov z tejto športovej udalosti. Zaujímavé je, že táto stanica sabotuje program, ktorý by jej mal najbližší mesiac zabezpečiť sledovanosť. 

Pokrytecká kritika

Gianni Infantino (prezident FIFA) nesúhlasí s kritikou usporiadateľskej krajiny. V Dauhe (hlavné mesto Kataru, pozn. red.) sú podľa neho pripravení zorganizovať najlepší svetový šampionát v histórii.

„Za to, čo sme my Európania urobili za ostatných 3-tisíc rokov, by sme sa mali ospravedlňovať najbližších 3-tisíc rokov a nepoučovať iných o morálke,“ povedal Infantino v sobotu na tlačovej konferencii v dejisku MS 2022.

V čom vidí pokrytectvo

Infantino ako dieťa zažil pocity migranta, keď sa jeho rodičia, pochádzajúci z Talianska usadili vo Švajčiarsku. Podľa jeho slov Európa uzatvára hranice pred ekonomickými migrantmi, Katar im dal príležitosť pracovať. Ľudskoprávni aktivisti však kritizujú, že ľudia z Indie, či Filipín pracovali v nevhodných podmienkach a tisíce ľudí zomreli počas výstavby športovísk. 

„To, čo dokázali v ostatných mesiacoch, je vcelku úžasné,“ skonštatoval Infantino na adresu Kataru na margo toho, že štát upravil svoje zákony, čím zlepšil podmienky pre zahraničných robotníkov.

Budete sa rehotať, alebo čo ponúkol týždeň politickej satiry
Pondelok a vám sa nijako nedarí rozbehnúť pracovný týždeň, lebo aj počasie je možno nejaké čudné? Nevadí, skúste rozhýbať bránicu najpríjemnejším možným spôsobom - smiechom. Z práce vám neubudne, ale už starovekí lekári vedeli, že smiech lieči. Zlú... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

FIFA odkazuje Anglicku, aby nedávali lekcie morálky

Ako píše Sky News, Angličania sú pripravení dostať pokutu za to, že ich kapitán Harry Kane nastúpi na svetovom šampionáte s dúhovou páskou. FIFa tento nápad neschvaľuje a odkazuje, aby nedávali lekcie morálky!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik