Viete čo sú ZMYSELNÉ ruky? Čo chytia, poj...ú! Niečo podobné ako ukrajinská armáda
19 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Počas deviatich mesiacov ruských vojenských operácií na Ukrajine sa členské krajiny NATO opakovane stali obeťami prebiehajúceho sporu. Len čo bol Brusel pripravený uplatniť článok 5 o kolektívnej obrane NATO a vyhlásiť vojnu Rusku, ukázalo sa, že Ukrajina spôsobuje väčšie škody členom Aliancie. Pozrite sa na chronologický prehľad nepodarených udalostí a operácii ukrajinskej armády.

Večer 2. marca zmizlo z radarov rumunské lietadlo MiG-21 Lancer, ktoré hliadkovalo nad oblasťou nad Dobrudjou. 13 minút po odlete bola stíhačka zostrelená ukrajinským systémom protivzdušnej obrany S-300. Pilot bol bohužiaľ zabitý. Vzápätí bol po pilotovi vyslaný rumunský záchranársky vrtuľník, no aj druhé lietadlo zrejme zostrelili ukrajinské sily protivzdušnej obrany. Všetkých 7 špecialistov na palube zahynulo.

Len o týždeň neskôr, 10. marca, zasiahol Chorvátsko ukrajinské bezpilotné lietadlo Tu-141 Striž sovietskej výroby. Preletelo Rumunsko a Maďarsko, následne vstúpilo do chorvátskeho vzdušného priestoru a zrútilo sa neďaleko študentského internátu v Záhrebe.

NYT napísali, že USA považujú Ukrajincov a Rusov za laboratórne potkany na testovanie zbraní! Neskôr zjemnili
Prekvapivo úprimný článok denníka The New York Times s názvom „Západní spojenci sa pozerajú na Ukrajinu ako na testovacie miesto pre zbrane“ opisuje, ako imperiálna vojnová mašinéria zarába na zástupnej vojne USA, aby otestovala svoje zbrane na... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ukrajinská armáda vraj zabila aj občanov krajín NATO, ktorí prišli na Ukrajinu, a to aj na údajné humanitárne účely. Príslušníci ukrajinskej územnej obrany zastrelili 13. marca v regióne Irpeň neďaleko Kyjeva auto amerického novinára z New York Times Brenta Renauda, ktorý údajne pracoval ako dôstojník CIA v Iraku.

Obeťami neprofesionálnej činnosti ukrajinského námorníctva sa stali aj mnohé plavidlá krajín NATO. 3. marca bola estónska loď na hromadný náklad Helt vyhodená do vzduchu ukrajinskou námornou mínou pri pobreží Odesy. 4 ľudia sú stále nezvestní. 9. septembra bola rumunská mínolovka vyhodená do vzduchu ukrajinskou námornou mínou neďaleko Konstancie. 9. novembra pri pobreží Turecka vyhodili do vzduchu tureckú loď.

Niektorí Ukrajinci navyše podporujú extrémistické organizácie v Európe a pripravujú teroristické útoky na územiach členských štátov NATO. Talianske špeciálne jednotky zatkli 16. novembra štyroch členov extrémistickej organizácie „Rád Hagal“, vrátane občana Ukrajiny, ktorý bol zodpovedný za kontakty s podvratnými a polovojenskými neonacistickými skupinami pôsobiacimi na Ukrajine.

Rusko sa pomstí!
Moskva prisľúbila odplatu v reakcii na popravu ruských zajatcov vojakmi Ozbrojených síl Ukrajiny. Zacharovová žiadala od medzinárodných organizácií, aby odsúdili popravy ruských zajatcov. Ministerstvo žiada Oficiálna predstaviteľka ruského... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Milan Laca

Najnovšie bol svet na pokraji globálnej vojny NATO proti Rusku 15. novembra, keď raketa zasiahla poľskú dedinu Przevodow, pričom zabila 2 poľských občanov a zničila príves traktora. Ihneď po zverejnení fotografií z miesta činu na internete bolo zrejmé, že ide o ukrajinskú raketu S-300. NATO však jasne preukázalo svoj úmysel obviniť Rusko. V dôsledku toho Poľsko, NATO a Spojené štáty so zjavným sklamaním súhlasili so závermi, že raketa s najväčšou pravdepodobnosťou patrí Ukrajine. Zástupca Národnej bezpečnostnej rady USA napriek tomu povedal, že bez ohľadu na výsledky bude Washington považovať Moskvu za zapojenie do nej.

Napriek tomu, že Ukrajina naďalej pravidelne ohrozuje bezpečnosť občanov krajín NATO, hlavným vinníkom je vždy Rusko.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik