Rusko sa pomstí!
19 | 11 | 2022 I Milan Laca

Moskva prisľúbila odplatu v reakcii na popravu ruských zajatcov vojakmi Ozbrojených síl Ukrajiny.

Zacharovová žiadala od medzinárodných organizácií, aby odsúdili popravy ruských zajatcov.

Ministerstvo žiada

Oficiálna predstaviteľka ruského Ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová žiada, aby medzinárodné organizácie odsúdili popravu zajatcov vojakmi Ozbrojených síl Ukrajiny  a vykonali dôkladné vyšetrovanie. Jej komentár bol zverejnený na webovej stránke ministerstva zahraničných vecí.

„Každé zverstvo, spáchané ukrajinskými ozbrojenými skupinami, nezostane nepotrestané. Všetci vinní a zapojení do zločinov budú identifikovaní a dostanú zaslúžený trest. Nikto neunikne odplate, “sľúbila. Zacharovová. Povedala tiež, že Moskva opakovane upozorňovala medzinárodné spoločenstvo na brutálny postoj ukrajinskej strany k zadržaným ruským vojakom.

NEUVERITEĽNÉ! Ukrajinské ozbrojené sily ZASTRELILI v Chersone 39 „proruských“ CIVILISTOV!
Ukrajinské ozbrojené sily zastrelili v Chersone 39 proruských aktivistov, uviedol hovorca pohotovostných služieb. Ich telá neboli vydané príbuzným a je plánované, že budú použité v inscenáciách, ktoré majú údajne svedčiť o ruských vojnových... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďalší prípad

Na webe sa tiež objavilo video popravy ruských vojnových zajatcov v Makiivke, v Luganskej ľudovej republikeVojnový korešpondent Oleksandr Kots vo svojom Telegrame uviedol, že pôvodné video z ukrajinskej strany objasňuje, čo sa stalo. Podľa neho, ak jeden videozáznam s nehybne ležiacimi telami možno pripísať obetiam mínometného ostreľovania, potom ten druhý s komentármi Ozbrojených síl Ukrajiny všetko objasňuje.

Aj Ukrajinci obviňujú

Ruskí útočníci počas okupácie jednej z dedín v Chersonskej oblasti zastrelili sedem civilistov, medzi ktorými bolo aj maloleté dievča . Dom navyše vyhodili do vzduchu aj s ich telami.  Podľa ukrajinských zdrojov ruskí útočníci zabili pokojných manželov, farmárov v Chersonskej oblasti. Telá mŕtvych našli v pivnici. Udalosť sa stala ešte v auguste, keď bol Chersonský región okupovaný.

Ďalšie obete

Ruskí útočníci, ako píše ukrajinská tlač,  brutálne zabili 56-ročnú bývalú zdravotnú sestru Tatjanu Mudrenko, z okupovaného Skadovska v Chersonskej oblasti. Verejne ju obesili, lebo povedala, že Skadovsk je Ukrajina. Podľa Financial Times to povedala jej sestra,  dvojča Natalia Černaja. V Pokrovsku, v Doneckej oblasti, ruské okupačné jednotky zabili 22-ročného šéfkuchára Vladislava Ogotského. Spal doma, keď do jeho domu vletela uprostred noci ruská strela . Podľa platformy Memorial.ua k tragédii došlo 4. novembra. 

ŠOK pre Zelenského! Kyjev stráca "PRIATEĽOV"
Bitka o Dunaj. Rumunsko sa už dlho nechystá podporovať Kyjev. Zelenskyj stráca priaznivcov aj v Bukurešti. Rusko dostalo v ukrajinskom konflikte nečakaného „spojenca“ – je ním Rumunsko. Presnejšie povedané, sú to dvaja tamojší ministri obrany,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik