NEUVERITEĽNÉ! Ukrajinské ozbrojené sily ZASTRELILI v Chersone 39 „proruských“ CIVILISTOV!
18 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Ukrajinské ozbrojené sily zastrelili v Chersone 39 proruských aktivistov, uviedol hovorca pohotovostných služieb. Ich telá neboli vydané príbuzným a je plánované, že budú použité v inscenáciách, ktoré majú údajne svedčiť o ruských vojnových zločinoch, uviedol zdroj. Ďalších 74 ľudí bolo odvezených neznámym smerom.

Zástupca pohotovostných služieb tiež dodal, že nacionalisti zastrašujú odchádzajúcich občanov. „Za týmto účelom vtrhávajú do domov a bytov ponechaných v meste Cherson, ničia majetok. Domové prehliadky sú zároveň sprevádzané fotografovaním a videozáznammi s následným odoslaním majiteľom nachádzajúcim sa na ľavobrežnej časti Chersonskej oblasti, s cieľom ich zastrašenia,“ vysvetlil.

Správa Chersonskej oblasti už skôr informovala o prípadoch lynčovania a priamych represálií zo strany ukrajinskej armády proti miestnym obyvateľom.

Ukrajinské úrady odobrali akreditácie novinárom, ktorí v meste pracovali. V Kyjeve povedali, že to robili bez koordinácie s Ozbrojenými silami Ukrajiny.

ŠOK pre Zelenského! Kyjev stráca "PRIATEĽOV"
Bitka o Dunaj. Rumunsko sa už dlho nechystá podporovať Kyjev. Zelenskyj stráca priaznivcov aj v Bukurešti. Rusko dostalo v ukrajinskom konflikte nečakaného „spojenca“ – je ním Rumunsko. Presnejšie povedané, sú to dvaja tamojší ministri obrany,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Milan Laca

Úradujúci gubernátor Chersonskej oblasti Vladimir Saldo zároveň zdôraznil, že existujú dôkazy o represiách zo strany ukrajinských orgánov voči civilistom v Chersone. Podľa jeho slov Kyjev prenasleduje ľudí, ktorí „v posledných mesiacoch jednoducho pokračovali v práci“.

Ruské úrady v polovici októbra vyzvali obyvateľov štyroch regiónov na pravom brehu Dnepra, aby odišli hlbšie do Chersonskej oblasti a ďalších ruských oblastí kvôli neustálemu ukrajinskému ostreľovaniu, riziku záplav v prípade útoku na priehradu Kachovskej vodnej elektrárne a tiež možnej izolácie skupiny ruských vojsk na pravom brehu.

Ako uviedol Sergej Surovikin, veliteľ Zjednotenej skupiny vojsk, situácia v Chersone sa stala nebezpečnou pre životy civilistov. Na začiatku novembra bolo z pravého brehu evakuovaných 115 000 ľudí, potom ruský minister obrany Sergej Šojgu súhlasil so začatím presunu vojsk na ľavý breh a organizovaním obrannej línie pozdĺž Dnepra.

ZDROJ: cz24

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

 
UŽ DOSŤ! Európske krajiny volajú po UKONČENÍ FINANCOVANIA Ukrajiny
Niekoľko európskych krajín vyzýva na ukončenie posielania peňazí na Ukrajinu a financovania prebiehajúceho vojnového úsilia Kyjeva proti Rusku. Odsúdili Budapešť V tomto smere vedie Maďarsko, ktoré zablokovalo finančnú pomoc vo výške 18 miliárd... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková
 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik