Boris Kollár NA ROVINU: Aj po 30-tich rokoch sa máme MIZERNE!
17 | 11 | 2022 I Alica Kočišová

Počas pietnej spomienky pri príležitosti výročia Nežnej revolúcie sa prítomným pri Bráne slobody pod Devínskym hradom prihovoril aj Boris Kollár. Pripomenul, že túžba po slobode zvíťazila, lebo bola silnejšia ako strach. Zdôraznil, že ľudia aj dnes túžia žiť v slobode, voľnosti a demokracii a apeloval na súčasných politikov, aby riešili aktuálne problémy ľudí.

"Na tomto pamätnom mieste bola hádam mimo rozdeleného Berlína najviditeľnejšia Železná opona, ktorú naprieč Európou spustil totalitný komunistický režim," uviedol Kollár a pripomenul, že november '89 zničil režim, ktorý nás zadrôtoval vo vlastnej krajine. Najväčšími výdobytkami 17. novembra 1989 sú podľa neho odstránenie Železnej opony a sloboda cestovania. Informáciu priniesol denník Nový Čas. 

Poľsko zasiahla UKRAJINA! Iba omylom? Reakcia Medvedeva JE JASNÁ
V utorok večer zasiahli pohraničie Poľska výbuchy, ktoré zabili dvoch ľudí. Prvé informácie naznačujú, že zbraň, ktorá pristála na hraniciach NATO, bola ruskej výroby, ale bola použitá ako súčasť ukrajinských systémov protivzdušnej obrany,... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

November ´89 otvoril cestu k 1. januáru 1993

Nie všetci boli ochotní znášať ponižujúce postavenie väzňa vo vlastnej krajine a ako hovorí predseda NR SR, pre mnohých bola túžba po slobode väčšia, ako strach z nebezpečenstva a ohrozenia života. Až taká, že sa o prekročenie Železnej opony pokúšali aj ilegálne. 

"Nie všetkým sa to podarilo. Mnohí boli pri pokuse o únik do slobodného sveta zadržaní. Ale 400 z nich, ktorých mená sú vytesané na tejto Bráne, zaplatili za túžbu po slobode svojím životom. Nemali by sme na to zabudnúť," vyzdvihol a poukázal tiež na výzvy, ktoré stáli pred osobnosťami novembra ´89. 

"Nemôžeme zabudnúť, že november 1989 otvoril cestu k 1. januáru 1993, ktorého 30. výročie si o pár týždňov budeme pripomínať. Bez zmeny v novembri 1989 by určite žiadna samostatná SR nevznikla," dodal.

Robert Kaliňák: Slovensko vyslovene s nelegálnymi prevádzačmi spolupracuje! (VIDEO)
Robert Kaliňák (Smer-SD) súčasnej vláde vyčíta úplne zbabraný postup pri boji proti nelegálnej migrácii. Slovensko je povinné chrániť svoje hranice pred nelegálnou migráciou a pritom máme prázdne obidve zariadenia (Medveďov a Sečovce), kde by mali... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Aj po 30-tich rokoch naša životná úroveň zaostáva za Západom

Kollár zároveň skonštatoval, že málokto si predstavoval zmenu tak, že aj po vyše 30-tich rokoch bude životná úroveň priemerného Slováka tak výrazne zaostávať za štandardmi západných krajín. Ako uviedol, mnohí očakávali výrazné zmeny vo forme zlepšenia sociálneho štandardu.

Politikom pripomenul, že ich prvoradou úlohou nie je vymýšľanie trefných prezývok svojim protivníkom, či hádky, ale majú sa v prvom rade postarať o riešenie problémov bežných ľudí.

Naď k Nežnej revolúcii: TOTO by ste nečakali!
Deň boja za slobodu a demokraciu je sviatok, z ktorého sa politici každý rok snažia vytĺcť kapitál a aspoň trochu sa cez neho zviditeľniť. Pred kameru sa postavil aj minister obrany Jaroslav Naď. Skutočnú demokraciu sme dosiahli až MY! Naď sa... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik