Naď k Nežnej revolúcii: TOTO by ste nečakali!
17 | 11 | 2022 I Alica Kočišová

Deň boja za slobodu a demokraciu je sviatok, z ktorého sa politici každý rok snažia vytĺcť kapitál a aspoň trochu sa cez neho zviditeľniť. Pred kameru sa postavil aj minister obrany Jaroslav Naď. Skutočnú demokraciu sme dosiahli až MY!

Naď sa pokúsil  zapôsobiť na city Slovákov dojemným prejavom k výročiu Nežnej revolúcie. Vo svojom príhovore tvrdil, že na Slovensku dnes žijeme v demokracii a tiež to, že je dôležité, aby občania cítili svoju moc nad politikmi. 

Minister obrany sa v prvom rade chcel poďakovať generácii, ktorá nás pred 33 rokmi zbavila zaostalej totality a zabezpečila, že dnes môžeme žiť v demokratickej krajine. Zvládnutím tejto historickej skúšky nás vymanila z područia ruského vplyvu, komunistickej ditkatúry a útlaku z Moskvy.

Súčasnou situáciou na Ukrajine poukázal na to, že z Moskvy veľakrát prichádza zlo. Zdôraznil, že Slovenská republika má to šťastie, že môže žiť v bezpečí. Slováci sa môžu tešiť zo slobodného cestovania, vyjadrovania a rozhodovania o tom, kto im vládne.

Heger po tom, čo s Naďom zlikvidovali armádu a protivzdušnú obranu: „Slovensko je chránené ako nikdy predtým!“ Pánboh nás OCHRAŇUJ!
Slovensko posilnilo svoju bezpečnosť. Národné aj medzinárodné systémy sú plne v pohotovosti. SR má zabezpečený vzdušný priestor tak, ako nikdy predtým. Uviedol to premiér Eduard Heger a minister obrany Jaroslav Naď (obaja OĽANO) v súvislosti s... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Nežná revolúcia sa zavŕšila až voľbami v roku 2020, až vtedy sme dosiahli skutočnú demokraciu

Naď uviedol, že demokracia u nás si za posledných 33 rokov prešla vývojom, ktorý nebol vždy optimálny. "Za hodnoty Novembra '89 tak museli ľudia zviesť ešte dlhý a ťažký zápas, ktorý napokon vo voľbách 2020 vyhrali, a unesené Slovensko si vzali späť." - píše v príspevku k videu o tom, ako vyvrcholil boj proti mafii, skorumpovanému súdnictvu, prokuratúre a polícii práve poslednými voľbami, keď sa k moci dostala súčasná vláda.

"Vypudili sme mafiu zo štátnych inštitúcií, pred súdom stoja desiatky skorumpovaných funkcionárov, ktorí zneužívali moc pre vlastné obohatenie a beztrestnosť." - vymenúva úspechy, ktorými sa na Slovensku vývoj demokracie za posledné dva roky dovŕšil.

Viktor Orbán: Chceme mier a prímerie
Ak u vášho suseda zúri vojna, nie ste v bezpečí ani vy. Povedal to v stredu Viktor Orbán na spoločnej tlačovej konferencii so srbským prezidentom a rakúskym kancelárom v súvislosti s incidentom, keď počas utorkových raketových útokov na Ukrajine... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Chráňme si demokraciu pred politikmi

Teraz sme podľa jeho slov súčasťou vyspelého západného sveta a máme záruky bezpečnosti, ku ktorým sme predtým prístup nemali. Vymenúva tiež, čo všetko je v demokracii dôležité: "Dôležité je ochraňovať ľudské práva, dôležité je žiť v demokracii, v slobode, aby občania mali právo voliť, aby občania cítili svoju moc nad politikmi."

Upozorňuje však, že zlo nikdy nespí a čaká na príležitosť zbúrať základy modernej občianskej spoločnosti. Preto demokratický, suverénny a spravodlivý štát, v akom máme tú česť žiť, nie je samozrejmosťou a o tento stav treba neustále bojovať a proti zlu sa činiť. Najmä tak, že si demokraciu budeme chrániť pred politikmi, ktorí zneužívajú dôveru ľudí.

Biden Zelenskému: PREBER SA! TOTO nie sú dôkazy!
Biden spochybnil Zelenského tvrdenie o rakete, ktorá dopadla v Poľsku. Americký prezident Joe Biden spochybnil vo štvrtok tvrdenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že raketa, ktorá v utorok dopadla v Poľsku a zabila dvoch ľudí,... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik