Vrtieť Putinom! Podivné NÁHODY za posledné dni
17 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Najnovšiu stratégia NATO proti Rusku a podivné náhody za posledné dni predstavil vo svojom komentári pre portál cz24.news redaktor Michael Svätoš.

V utorok 15. novembra dopadla na územie Poľska raketa, zabila dvoch poľských poľnohospodárov, a v noci na dnešok Poľsko zvolalo podľa článku 4 NATO konzultácie aliancie o ďalšom postupe. Raketa je podľa niektorých zdrojov ukrajinsk, podľa prezidenta Zelenského zase určite ruská. Ruské médiá špekulujú, že cieľom tejto "operácie s ruskou raketou" je aktivovať článok 5 NATO o povinnosti všetkých členov aliancie brániť napadnutú krajinu, a zatiahnuť NATO do vojenskej operácie na Ukrajine.

Dňa 14. novembra bola zverejnená analýza svetových bankárov, podľa ktorej sa poľská vláda zbláznila a podpísala také množstvo zbrojných kontraktov, že Poľsko v nasledujúcich rokoch skrachuje, a všetky v cudzine (USA, Južná Kórea) nakúpené zbrane budú len hrdzavieť v skladoch, pretože Poľsko nebude mať ani peniaze na ich prevádzku, ani na ich údržbu. Analýzu zverejnila Credit Agricole, 10. najväčšia banka na svete, ktorá je v Poľsku veľmi aktívna. Analýzu podporil významný poľský generál Waldemar Skrzypczak, ktorý velil poľským pozemným silám.

Neuvážené reakcie, BLUDY POLÍCIE a militantní FANATICI! Eduard Chmelár však chváli PREZIDENTKU
Jedinou zmysluplnou odpoveďou na včerajší incident je okamžité prímerie a začiatok mierových rokovaní! Skonštatoval to vo svojom statuse politický analytik Eduard Chmelár. Ak je tento incident niečím zaujímavý, tak sú to neuvážené reakcie... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Dňa 14. novembra bol v Poľsku potvrdený nečakaný trend tohtoročnej jesene  – popularita vládnej strany PiS klesá, a teraz sa zdá byť už jasné, že na jeseň budúceho roka, kedy sa konajú parlamentné voľby, sa doteraz vládnuca strana PiS ocitne v opozícii. Tým skôr, že obrovské zbrojné výdavky budú v Poľsku stále viac nepopulárne, pretože Poľsko rovnako ako všetky krajiny EÚ trpia súčasnou krízou a drahotou.

Zdá sa teda, podľa stratégie Vrtieť psom, že ruská raketa vypálená na Poľsko, sa mnohým politikom môže hodiť, aby veľmi nahlas vrteli Putinom. A nielen politikom, ale hlavne vojensko-priemyselnému komplexu, pretože ten príde o zisky. Generál Waldemar Skrzypczak a svetoví bankári totiž predvčerom došli k záveru, že budúca poľská vláda bude musieť zbrojné nákupy prehodnotiť a zrušiť, inak hrozí kolaps poľskej ekonomiky.

V zbrojných obchodoch podľa generála Skrypczaka ide o veľa  - 1000 tankov a 600 húfnic z Južnej Kórey, rakety HIMARS a vrtuľníky Apache z USA, a  vojnové fregaty Miecznik . To všetko je vraj úplne zbytočné, pretože Rusko, než sa spamätá z Ukrajinskej vojny, aby niekomu hrozilo, tak uplynie veľa času. Podľa bankárov majú poľské vojenské nákupy hodnotu 1,7 bilióna PLN a 2/3 z tejto sumy predstavujú dodatočné a prevádzkové výdavky. 

Gyimesi sa pýta Naďa: Tak teraz UKRAJINA NAPADLA NATO? (FOTO)
V utorok večer zasiahli pohraničie Poľska výbuchy, ktoré zabili dvoch ľudí. Naprieč slovenskou politickou scénou ale aj z radov polície sa začali šíriť hoaxy typu, že Rusko útočí na NATO. Tieto neuvážené reakcie, bludy polície i výroky militantných... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Tesne pred úderom rakiet na Poľsko sa k vojne na Ukrajine vyjadrila Marie Le Penová takto:  "Človek by musel byť veľmi naivný, aby si myslel, že ukrajinské víťazstvá môžu ukončiť vojnu… Verím, že táto vojna musí skončiť, a myslím si – prezident to tiež povedal pred niekoľkými týždňami – že riešením je diplomacia, nie vojenská sila…..Domnievam sa, že zbrane, ktoré dodávame na Ukrajinu iba predlžujú vojnu, a obávam sa, že keďže dodávame zbrane, tak už v skutočnosti nehľadáme žiadne politické riešenie."

Takže vidíte, podľa Le Penovej je zmyslom každej operácie vrtieť Putinom - tváriť sa, že sme za mier, ale podporovať vojnu, aby k mieru nedošlo.

Vrtieť psom (Wag the Dog, Dustin Hoffman, Robert De Niro) je film z roku 1997. Vo filme má špecialista na politickú propagandu za úlohu pred blížiacimi sa voľbami odviesť pozornosť voličov od prezidentskej sexuálnej aféry, a tak najme filmového producenta, aby vo filmových štúdiách vytvoril falošnú vojnu. A tú potom médiá vydávajú za skutočnú, aby vydesili amerických voličov, aby volili sex-prezidenta, vysvetľuje autor.

Danko: Splašený HEGER, oplašená ČAPUTOVÁ sú NEBEZPEČNÍ!
Predčasné reakcie politikov sú veľmi nebezpečné a jedine ukazujú absolútnu neschopnosť týchto ľudí analyzovať situáciu, čo ukazujú dennodenne pri riadení štátu. Skonštatoval to opozičný politik a predseda SNS Andrej Danko v reakcii na postoje... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik