Pubertálna hra s ohňom nevyšla
17 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

K zlyhaniu bezpríkladnej provokácie, ktorá v horúcich mysliach nacistickej kyjevskej junty, zbláznených Poliakov a našich vládnych zväzákov mala viesť k vyšponovaniu vojnového napätia na maximum, pripája svoj komentár pre cz24 český novinár a spisovateľ Petr Hájek.

Správa o „ruskom raketovom útoku na Poľsko“ zalomcovala spravodajstvom. Bez toho, aby si korporátne médiá čokoľvek overovali začali svojimi dezinformáciami okamžite bičovať ešte silnejšiu protiruskú dramatickú bojovnícku propagandu. Na čele stála samozrejme ČT, ale pridali sa ihneď naši vládni vojnychtiví jastrabi. Poľsko oznámilo, že „aktivuje“ článok 4 Washingtonskej zmluvy NATO, ktorý predpokladá „konzultácie“ členských štátov aliancie.
 

Ide o predstupeň „aktivácie“ článku 5, ktorý (podľa dezinformačných interpretácií) znamená, že ostatné krajiny paktu (rozumej USA) majú „automaticky“ prísť napadnutej krajine na pomoc. Nič také tam síce nestojí, ale ako zámienka k vojne to samozrejme využiť možno. Vlastne nešlo o premiéru, ale amatérsky pokus o reprízu: Slávne zostrelenie letu MH 17, ktoré kyjevský pučistický režim vykonal v začiatkoch vojny Západu proti Rusku – vtedy však v spolupráci s Washingtonom.

Gliwice – v opačnom garde

Ostatne ukrajinský minister zahraničia Dmytro Kuleba na to okamžite sám poukázal. Reagoval tým na jednoznačné vyhlásenie Moskvy, že je úplne vylúčené, že by išlo o rusky rakety.

„Rusko teraz presadzuje konšpiračnú teóriu, že na Poľsko údajne dopadla raketa ukrajinskej protivzdušnej obrany. Čo nie je pravda. Nikto by nemal veriť ruskej propagande ani zosilňovať jej správy. Túto lekciu sme sa mali naučiť už dávno po zostrelení MH17!“ jačal až mu zuby hrôzou drkotali, pretože už tušil…

Ukrajinská raketa? Je to EŠTE HORŠIE, tvrdí EXPERT! (FOTO)
Nie nešťastná náhoda s obranným výstrelom proti ruskej rakete, ale ukrajinská provokácia, ktorá mala posilniť odpor západných „hlúpych nevojakov“ proti Rusku. Tak analytik Štěpán Kotrba vo svojom komentári pre české ParlamentníListy.cz rozoberá... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Naši vládni bojovníci však netušili, a tak ho okamžite burácavo nasledovali. Je napokon pozoruhodné, aké majú príznačné mená (hovorí sa tomu „nomen omen“ – doslova „meno ako znamenie“):

Rakúšan (minister vnútra, STAN): „Nech už to bolo akokoľvek – Rusko o mier nestojí. Chce bojovať. Ničiť. A vraždiť. Stojíme za Ukrajinou. Stojíme za Poľskom!“

Nemcová (senátorka, ODS): „Neverím, že Rusko zaútočilo na Poľsko omylom. Je to buď zámerná provokácia, alebo dôkaz, že Rusáci majú vo všetkom úplný bordel. V každom prípade nie je na čo čakať.“ (Ako hneď aktivovať článok 5 NATO a začať otvorený útok na Rusko)

Černochová  politicky korektne  Afroameričanová  (ministerka vojny - orwelovsky "obrany" - ODS): "Či by išlo o omyl, alebo provokáciu, je to ďalšia eskalácia konfliktu zo strany Ruska a nesmie zostať bez odozvy."

Teda presne podľa už dobre vyskúšanej nacistickej metódy - len tentoraz v obrátenom garde: Keď Hitler pred útokom na Sovietsky zväz potreboval najprv obsadiť Poľsko, zinscenoval Heydrich a spol. prepadnutie rozhlasového vysielača v Gliwiciach – a už to išlo.

Blaha sa smeje slovenskej vláde: TO NEVYMYSLÍŠ!
Škandál! Slovenská vláda sa stala oficiálne šíriteľkou hoaxov. Situácia je vážna. NBÚ by mal okamžite vypnúť weby. A poslanec Krúpa z SaS by mal bezodkadne odstúpiť zo svojej funkcie. Skonštatoval to v reakcii na postoje slovenskej liberálnej... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Pubertálna hra s ohňom nevyšla

Lenže tentoraz bojachtiví puberťáci a Zelenského kamoši v Poľsku, Česku aj na Slovensku (zatiaľ) nečakane narazili. Chceli to zorganizovať tak, aby provokácia zastihla (dementného) prezidenta Joe Bidena na rokovaní summitu G20, mimo bezprostredného dosahu jeho bábkovodičov z tajných služieb a Pentagonu. A spoliehali sa na to, že ho v úzkosti prinútia k nejakému šialenému výroku (Biden sa ich dopúšťa denne niekoľkokrát), ktorý už nepôjde vziať späť. A že mopslíčkovia z NATO potom poslušne zareagujú podobne.

Lenže toto už bola iná káva. Vyvolať „rokovanie NATO podľa článku 4“ je jasný vojnový krok. Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruska Dmitrij Medvedev však reagoval okamžite:

„Príbeh ukrajinského raketového úderu na poľskú farmu dokazuje len jednu vec: Západ svojou hybridnou vojnou proti Rusku neúmerne zvyšuje pravdepodobnosť ďalšej svetovej vojny.“ A zástupca Moskvy v OSN Dmitrij Polanskij k tomu dodal: „Nejde o nič iné ako o okamžité naštartovanie hystérie kyjevského režimu a ďalších výziev na potrestanie Ruska. Poliaci, ktorí trpia rusofóbiou, sa na to ochotne chytili.“

 

Poľský prezident povedal, že raketa, ktorá pravdepodobne zabila dvoch vypálených Ukrajinou pri obrane pred ruským útokom | Novinky | wkow.com

 

A tak nakoniec nezostalo, než aby Biden prehltol horkú pilulku, a konštatoval, že to bolo nie Rusko, ale Ukrajina, kto „zaútočil na Poľsko“. Aktuálne to aspoň zmäkčuje tvrdením, že išlo o ukrajinské protiraketové strely, ktoré „omylom“ dopadli inam, než mali (to je asi ten „ukrajinský bordel“, súdružka Nemcová).

Chaos a strach kyjevskej junty

Lenže ani tak to samozrejme nie je. Rusko včera zasiahlo najmenej stovkou rakiet kyjevskú infraštruktúru – predovšetkým so zameraním na elektrickú sieť. Zmysel toho však nie je v prehlbovaní komplikovaného života predovšetkým západných Ukrajincov a ich narastajúcej nechuti k Zelenského šmírackej hereckej exhibícii (to je skôr druhý či tretí plán). Ide predovšetkým o to zabrániť vlakom k presunom nekonečného západného „zbraňovodu“ z Poľska na Donbase. A to sa darí.

Kyjevská junta posadnutá spomienkami na wehrmacht a báječné Hitlerovce, ktoré túžia reinkarnovať, sa tým dostáva do stále väčšieho chaosu a strachu. Posledný raketový útok na jej infraštruktúru bol úplne zdrvujúci. A prišiel vzápätí po Zelenského propagandistickej „víťaznej promenáde“ po Chersone. 

Biden Zelenskému: PREBER SA! TOTO nie sú dôkazy!
Biden spochybnil Zelenského tvrdenie o rakete, ktorá dopadla v Poľsku. Americký prezident Joe Biden spochybnil vo štvrtok tvrdenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že raketa, ktorá v utorok dopadla v Poľsku a zabila dvoch ľudí,... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Priatelia? Nie. Len záujmy

Tým skôr, že po voľbách v USA je mu jasné, už záujem o Kyjev teraz ochladne. Bez ohľadu na to, že to boli práve Spojené štáty, ktoré Kyjev k vojne proti Rusku vyprovokovali, ba priamo donútili. Ich vazal je predsa len bezmocná figúrka v ich hre. Washington už párkrát na Zelenského hrozivo zavrčal, keď urobil niečo „aktívne“ bez ich príkazu. Ale toto už bolo zjavne veľa. 

„Za akékoľvek incidenty s raketami je zodpovedné Rusko, ktoré vojnu rozpútalo a zasypáva Ukrajinu strelami. Musíme sa držať jedinej logiky: Vojnu začalo a vedie Rusko. Rusko na Ukrajinu masívne útočí riadenými strelami. Premenilo východnú časť európskeho kontinentu na nepredvídateľné bojisko. Zámery, spôsoby prevedenia, riziká, eskalácie, za tým všetkým je iba Rusko. Nesmie byť žiadne iné vysvetlenie pre incidenty s raketami,“ vypálil už natvrdo Zelenského poradcu Mychajlo Podol.

Preložené do reči propagandy: Tak ano, zvorali sme to, ale vy predsa aj tak musíte tvrdiť, že to boli ruské rakety. Sme tak dohodnutí, nie?

Kdeže, súdruh. Stále platí téza doyena a praktika americkej „reálpolitiky“ Henryho Kissingera: Spojené štáty nemajú priateľov, len záujmy. A tiež: Hneď vedľa našich nepriateľov sú nami ohrození naši „priatelia“.

Poľsko zasiahla UKRAJINA! Iba omylom? Reakcia Medvedeva JE JASNÁ
V utorok večer zasiahli pohraničie Poľska výbuchy, ktoré zabili dvoch ľudí. Prvé informácie naznačujú, že zbraň, ktorá pristála na hraniciach NATO, bola ruskej výroby, ale bola použitá ako súčasť ukrajinských systémov protivzdušnej obrany,... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Poučenie 

Teraz sa bude ešte nejaký čas „incident vyšetrovať“ – asi ako sa „vyšetruje“ teroristický útok Anglosasov na Nord Stream (ku ktorému nepustí ani jeho spolumajiteľa, Nemecko). Potom sa všetko rozplynie do stratena. Aspoň v západnej propagande. 

Horšie je to pre Poľsko. Vládnucemu PiS klesajú pred voľbami preferencie. A hrozí, že sa jednoducho samo „uzbrojí“ a hospodársky sa prepadne do krachu. Bláznivé snívanie, že si pripojí časť Ukrajiny, a ešte pri tom donúti Američanov, aby „by the way“ zlikvidovali Rusko, sa stále rýchlejšie rozplýva. 

Pre Rusko platí niečo iné: Overilo si, že Washington sa na rozpútanie jadrovej svetovej vojny bezprostredne necíti. Zatiaľ.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Gyimesi sa pýta Naďa: Tak teraz UKRAJINA NAPADLA NATO? (FOTO)
V utorok večer zasiahli pohraničie Poľska výbuchy, ktoré zabili dvoch ľudí. Naprieč slovenskou politickou scénou ale aj z radov polície sa začali šíriť hoaxy typu, že Rusko útočí na NATO. Tieto neuvážené reakcie, bludy polície i výroky militantných... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik