Lekárski odborári sú pripravení rokovať, MZ termín presunulo
14 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Lekárski odborári sú pripravení kedykoľvek v priebehu pondelka rokovať. Pre TASR to uviedol ich šéf Peter Visolajský v reakcii na preloženie avizovaného pondelňajšieho rokovania.

"Na termín stretnutia s premiérom, ministrom financií a ministrom zdravotníctva čakáme od augusta. Na dohodu treba dve strany, sme ochotní stretnúť sa a rokovať kedykoľvek v priebehu dnešného dňa," skonštatoval.

Ministerstvo zdravotníctva v pondelok informovalo, že rokovanie s odborármi, ktoré avizoval šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO), sa uskutoční v náhradnom termíne. Dátum ani čas zatiaľ neuviedlo.

Začiatkom októbra malo podať hromadné výpovede vyše 2100 lekárov z 31 slovenských nemocníc. Lekárski odborári výpovede vysvetlili nesúhlasom s aktuálnymi podmienkami v systéme. V tejto súvislosti zvolávajú na štvrtok (17. 11.) protestné zhromaždenie za záchranu zdravotníctva.

Šéf LOZ si podáva vládny kabinet, že nerieši hromadné VÝPOVEDE lekárov. Smer sa chopí ŠANCE
Tomu sa hovorí absolútna arogancia. Vláda nechce riešiť vypätú situáciu v slovenskom zdravotníctve i napriek výpovediam viac ako 2000 lekárov. Tento nesporný fakt konštatoval na dnešnom brífingu predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik