Kollár jasne povedal, kto je zodpovedný za problémy s migrantami
14 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Z prvej veľkej migrantskej krízy spred pár rokov, pripomíname ohnivé vyjadrenia Borisa Kollára (Sme rodina)kedy jasne deklaroval, že ich tu nechceme. Dnes je situácia na Slovensku omnoho vážnejšia a Kollár z toho viní hlavne týchto kolegov z parlamentu!

Prezradil tiež, že menšinová vláda je vôľou SaS, ktorá má rozvracanie vlád v "genetickej výbave", no kým sa v NR SR schvaľujú zákony na pomoc ľuďom, jeho Sme rodina z vlády neodíde.

Dve skupiny migrantov

Kollár vníma skupinu utečencov z Ukrajiny, ktorí utekajú pred vojnou.

"A potom sú tu tí, čo sa tvária, že sú zo Sýrie. Pritom sú z Indie, Bangladéša a iných krajín. Nikto z nich nemá pas. Keby boli Sýrčania, tak ukážu svoje pasy a ochranu majú jasne danú. Medzi nimi je veľmi veľa podvodníkov a ekonomických migrantov. Keď Rusko napadlo Ukrajinu, cez hranice prechádzali ženy s deťmi. Ukrajinskí muži zostali a išli chrániť svoju vlasť," myslí si Kollár a upozorňuje, že mladí muži na hranici Česka a Slovenska neutekajú pred vojnou, ale za výhodným sociálnym systémom.

Hraničnými priechodmi prešlo v uplynulom týždni 17.758 ľudí z Ukrajiny
Hraničnými priechodmi prešlo v uplynulom týždni od 7. do 13. novembra na Slovensko 17.758 ľudí z Ukrajiny. O dočasné útočisko požiadalo 739 žiadateľov. Zo Slovenska na Ukrajinu prešlo 18.686 ľudí. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Informácie nemá

Kollár upozorňuje, že mu nestačí slovné ubezpečenie ministra, či policajného prezidenta o našej pripravenosti na situáciu. 

"Stačí sa pozrieť na naše hranice. Nevidím, že by takéto usídlenia vznikali v Rakúsku alebo Maďarsku a Čechách. Stanové mestečká vznikajú iba na Slovensku. Evidentne my máme problém. Už mali byť zastavené hranice medzi Maďarskom a Slovenskom. Keď nám to urobili Rakúšania, Česi... Prečo sme to neurobili my?" Nechápe Kollár, ktorý vzápätí za zodpovedných z tohto stavu menuje práve ministra vnútra a policajného prezidenta.

Práve ministra Mikulca a policajného prezidenta Hamrana viní Kollár z nezvládnutia situácie.

Mikulca nepotopia

Napriek tomu, že ministra Mikulca označil za jedného z "vinníkov" aktuálnej situácie, Kollárova Sme rodina nebude hlasovať za jeho odvolanie. Z jednoduchého dôvodu - sú koaliční partneri a nepôjdu proti OĽaNO, aj keď s mnohými vecami práve u ministra vnútra nesúhlasia. 

"Máme koaličnú zmluvu. Tak ako v minulosti, aj teraz máme výhrady a zdržíme sa," vyjadril sa Kollár, ktorý však neručí za to, že všetci jeho poslanci sa zdržia hlasovania. 

Referendum

Predseda NR SR síce uznáva inštitút referenda, ako najvyššiu formu demokracie, no on sám nijako nebude nabádať ľudí, aby toto referendum využili a vyjadrili svoj názor. 

"Teraz to nespravím. Je komické sledovať R. Fica ako iniciuje referendum za predčasné voľby, pričom keď bol premiérom, tak možnosť skrátenia volebného obdobia nazýval “štátnym prevratom”," hovorí Boris Kollár.

Generál Viktorín: Kto zaplatí pomoc mimovládok?
Hoci sme u generála Jozefa Viktorína (Republika) zvyknutí, že sa venuje hlavne obrane, tentokrát sa pozrel na memorandum ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) a jeho memorandum, ktoré podpísal s mimovládkami. Ako si Roman Mikulec predstavuje... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik