Čína má novú superzbraň(VIDEO)
08 | 11 | 2022 I Milan Laca

Čína prvýkrát ukázala najnovšiu hypersonickú leteckú raketu YJ-21.

Na 14. Airshow China, ktorý sa koná do 13. novembra v Ču-chaji, po prvý raz ukázalnajnovšiu hypersonickú raketu. Informoval o tom denník South China Morning Post.

Prekvapenie

Protilodnú strelu YJ-21, ktorá je väčšia ako ruská hypersonická Kinžal,  spozorovali pod krídlom čínskeho bombardéra H-6K. Predtým ju videli na jednom z čínskych torpédoborcov. Charakteristický kužeľovitý tvar hlavice je podobný ruskej, zo vzduchu odpaľovanej hypersonickej rakete Kinžal, ktorá je schopná niesť jadrovú nálož. Experti  však tvrdia, že čínske rakety sú silnejšie a schopné odradiť americké lode od vstupu do regiónu v prípade konfliktu.

Utajované rokovania USA s Ruskom prebiehajú celé mesiace! Biely dom to odmieta komentovať
Bidenov poradca utajene rokuje s ruskými predstaviteľmi. Poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan v snahe znížiť riziko, že vojna na Ukrajine prerastie do jadrového konfliktu, viedol v uplynulých mesiacoch utajované rokovania s... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Veľtrh
Čínska centrálna televízia minulý týždeň ukázala bombardér H-6K s raketami označenými „2PZD-21“ pod každým krídlom. H-6K pristál na letisku v Žuhaji. Vystavili ho na medzinárodnej výstave Airshow China. Je to najväčšia letecká výstava v Číne, ktorú organizujú od roku 1996. Témami sú vojenské a civilné lietadlá, vesmírne technológie, zbrane a vojenské vybavenie, systémy protivzdušnej obrany a elektronického boja. Tento rok  by sa na nej malo zúčastniť viac ako 740 spoločností zo 43 krajín a regiónov sveta.
Čínska hypersonická raketa

Čo hovoria zo zahraničia

"Účelom demonštrácie YJ-21 na leteckej šou je varovať Spojené štáty, aby nezasahovali do plánov Pekingu znovu dobyť Taiwan," vyhlásil Andrei Chan, šéfredaktor kanadského vojenského časopisu Kanwa Asian Defense. Dodal tiež, že ide o signál výlučne pre Washington a nie pre Tchaj- pej, keďže taiwanské ozbrojené sily nemôžu čeliť takýmto zbraniam.

Generálny riaditeľ ruského Rosoboronexportu Alexander Michejev zasa vyhlásil, že ruská štátna spoločnosť, ktorej šéfuje, je potešená vysokým tempom rozvoja čínskeho priemyslu.

Ponorka horela! (VIDEO)
Britská jadrová ponorka prerušila tajnú misiu kvôli požiaru na palube. Jadrová ponorka Victorious britského námorníctva musela prerušiť tajnú misiu kvôli požiaru na palube, napísali noviny The Sun, s odvolaním sa na svoje zdroje. Jadrový... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik