Zelenskyj je "kráľovnou"?
11 | 11 | 2022 I Milan Laca

Americká moderátorka Candace Owensová označila ukrajinského prezidenta Zelenského za kráľovnú amerických výhod.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa stal "kráľovnou amerických výhod", vyhlásila v relácii Tuckera Carlsona Tonight na Fox News.
Drahí priatelia
"Koľko nás teraz stojí Ukrajina? Päťdesiat miliárd dolárov! Ale to sa kráľovnej výhod máli!",  povedala Owensová.
Vyzvala na prísne sledovanie, kam ide každý dolár pomoci na Ukrajinu, pretože podľa nej „úžasní zamestnanci“ daňovej služby z nejakého dôvodu nesledujú peniaze, ktoré sa posielajú do zahraničia.
 
Maďarsko hovorí jasné NIE poskytnutiu ďalších úverov UKRAJINE
Maďarsko vyjadruje obrovské znepokojenie vo veci poskytnutia nového úverového plánu Európskej únie pre Ukrajinu. Ide o výšku 18 miliárd eur. Pre členské štáty by to znamenalo totálny bankrot, také je nemenné stanovisko maďarských politikov,... Čítať ďalej
11 | 11 | 2022 | Emanuel Orban
Zvláštne udalosti
Owensová navyše označil za podozrivé, že Spojené štáty 31. augusta 2021 narýchlo stiahli vojakov z Afganistanu a hneď na druhý deň, 1. septembra, oznámili, že sa pripájajú k úsiliu EÚ o podporu Ukrajiny pri vstupe do NATO. Spojené štáty a európske krajiny začali aktívne poskytovať pomoc Ukrajine po tom, čo Rusko spustilo "špeciálnu operáciu". Európska komisia tiež informovala o zámere poskytnúť 18 miliárd eur Ukrajiine.  V Bielom dome  ohlásili  nový balík vojenskej pomoci. V poslednom čase však západné krajiny pristupujú k pomoci Ukrajine selektívnejšie a opatrnejšie.  
Dajú a dajú...
Hovorkyňa Pentagonu Sabrina Singhová oznámila, že Spojené štáty pridelia Ukrajine nový balík vojenskej pomoci vo výške 400 miliónov dolárov. Nový asistenčný balík bude zahŕňať 250 obrnených transportérov M1117, 40 obrnených člnov, ako aj 1,1 tisíca bezpilotných lietadiel Phoenix Ghost a systémov protivzdušnej obrany Hawk. Kyjev  tiež dostane 45 sovietskych tankov T-72, ktoré zmodernizovali USA spolu s Holandskom a Českou republikou. „Časť tankov odovzdajú Ukrajine do konca decembra. Očakáva sa, že dodávky budú dokončené v roku 2023, “vyhlásila hovorkyňa Pentagonu.
Zelenskyj verí 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pripustil, že politické zmeny v USA, spojené s voľbami do Kongresu, by mohli spomaliť bilaterálne rozhodnutia. Zároveň poznamenal, že nevidí riziká spojené s tým, že americká spoločnosť prestane podporovať Ukrajinu.

"Budeme rešpektovať ich voľbu, ale myslím si, že budú rešpektovať aj voľbu vlastnej spoločnosti v prospech pomoci Ukrajine, v prospech boja za demokraciu, slobodu, medzinárodné a humanitárne právo," vyhlásil ukrajinský prezident. Predtým členka Snemovne reprezentantov z Republikánskej strany Marjorie Taylorová povedala, že Spojené štáty už nebudú financovať Ukrajinu, ak republikáni vyhrajú voľby do Kongresu.  

Taliani stopli zbrane Kyjevu
Taliansko zastaví dodávky zbraní do Kyjeva. Denník Il Messaggero napísal, že minister obrany Guido Crosetto oznámil zastavenie dodávok zbraní na Ukrajinu, Stačilo „Nepripravujeme šiesty balík, nehovoríme o raketách, ktoré by mali byť poslslané... Čítať ďalej
11 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik