Rusi vraj pripravili v Chersone pascu(VIDEO)
10 | 11 | 2022 I Milan Laca

Poľský generál Benek neverí v stiahnutie ruských vojsk z Chersonu.

Mieczysław Benek povedal pre poľský denník Gazeta.pl, že je to podozrivé. Napriek tomu, že o scenári stiahnutia ruských jednotiek z Chersonu na opačný breh Dnepra sa hovorí už niekoľko dní, tento manéver pripomína pascu, pripravenú pre Ozbrojené sily Ukrajiny.


Chcú ich dobehnúť 

Podľa generála robí Ruská federácia „simulovaný ústup“, aby nalákala ukrajinské ozbrojené sily do pasce. Je presvedčený, že niektoré jednotky ruskej armády zostanú v Chersone, aby zaútočili na ozborojené sily Ukrajiny. „Neverím v ruský ústup z Chersonu, hoci o takomto scenári sa diskutuje už viac dní. Verím, že máme do činenia so simulovaným ústupom,“ vysvetlil generál. Stiahnutím časti svojich jednotiek na opačný breh, môžu Rusi ponechať jednotky v skrytých pozíciách, aby zasiahli počas protiútoku. Teraz zostáva otázkou, či ukrajinská armáda padne do pasce, ktorá je pre ňu pripravená.

Evakuácia  z Chersonu

Zmena? 

Benek tiež naznačil, že Ruská federácia týmto spôsobom ukazuje zmenu v metódach vedenia vojny. Poľský generál  zároveň priznal, že neočakával zlom vo vojne.

Ako to vidí CNN 

Podľa americkej televízie  CNN, zaplatia ukrajinské úrady „premrštenú cenu“ za pokusy prekonať  Dneper. Ruské ozbrojené sily, ktoré prešli na ľavý breh, budú schopné nielen zaujať hlbokú obranu, ale aj vytvoriť si aj zásobovacie trasy, konštatovala CNN.

Ľstivý generál

Reportér Tim Lister povedal, že veliteľ operácie, generál Sergej Surovikin, venuje osobitnú pozornosť posilňovaniu obranných línií. „Rusko si zachová kontrolu nad 60 percentami Chersonského regiónu, vrátane pobrežia Azovského mora. Pokiaľ budú moskovské jednotky kontrolovať a opevňovať východný breh Dnepra, bude pre ukrajinské sily ťažké poškodiť alebo zničiť kanál, ktorý privádza sladkú vodu na Krym. Autor tiež venoval osobitnú pozornosť tomu, že za rozhodnutím stiahnuť ruské jednotky z Chersonu môže byť pasca na ukrajinské ozbrojené sily.

Amerika vo vlastnej pasci
Spojené štáty čakajú na odplatu za dodávku zbraní Ukrajine. Dodávky zbraní Kyjevu viedli k ohrozeniu národnej bezpečnosti USA. Majú problém Kvôli pomoci Ukrajine musí americká armáda čeliť redukcii arzenálu, píše National Interest . Úsilie... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik