Maďarsko: Šíri sa vtáčia chrípka, zasiahla už dve župy
08 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Laboratóriá maďarského Národného úradu pre bezpečnosť potravín (Nébih) potvrdili šírenie nákazy vysokopatogénnym vírusom vtáčej chrípky v Báčsko-malokumánskej a v Čongrádsko-čanádskej župe na juhu krajiny.

Uviedol to v pondelok Nébih na svojej webovej stránke, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Veterinárne orgány po objavení sa podozrenia na infekciu v Čongrádsko-čanádskej župe začali likvidovať postihnutú hydinu. Okolo dvoch fariem určili trojkilometrovú ochrannú zónu aj monitorovaciu zónu. Podobné kroky vykonali ešte koncom minulého týždňa aj v Báčsko-malokumánskej župe.

Podľa odborníkov vtáčia chrípka nepredstavuje významné nebezpečenstvo pre ľudí a riadne tepelne upravené mäso či vajcia sú bezpečné na konzum.

Nicholsonová arcibiskupovi: Ste len jeden nešťastný dedko!
Arcibiskup Ján Orosch svojimi názormi v uniknutom internom liste pobúril mnohých, keď sa v obežníku nemiestne zamýšľal nad nevinou obetí streľby na Zámockej. Voči Oroschovi sa zdvihla silná vlna kritiky od veriacich aj neveriacich a k tejto... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik