Soros, Rockefeller a Biden sa spojili: Idú VTĹKAŤ Maďarom do hláv jedinú PRAVDU
07 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Maďarská nočná mora! Nadácia otvorenej spoločnosti, Rockefellerova nadácia a Bidenova administratíva financujú organizáciu „opozičných médií“. Zriaďujú kanceláriu v Maďarsku, informuje Breitbart.

Organizácia Internews, ktorej cieľom je podporovať „nezávislé médiá“ v rôznych krajinách, údajne zakladá pobočku v Maďarsku s využitím financií, ktoré jej poskytla Bidenova administratíva.

Keďže skupina dostáva finančné prostriedky aj od Nadácie otvorenej spoločnosti Geroge Sorosa, Rockefellerovej nadácie a rôznych technologických gigantov zo Silicon Valley, ohlásený plán novej kancelárie Internews prichádza uprostred rastúceho napätia medzi Budapešťou a Washingtonom DC.

Podľa maďarského portálu PestiSrácok organizácia „opozičné médiá“ zriaďuje kanceláriu v Budapešti s podporou vlády USA.

Zdá sa, že takéto tvrdenie je podporené množstvom pracovných ponúk na webových stránkach Internews, ktoré hovoria, že skupina teraz najíma „pre projekt financovaný americkou vládou“, ktorý má mať sídlo mimo maďarského hlavného mesta.

V jednom príspevku je projekt opísaný ako projekt zameraný na presadzovanie „silného nezávislého mediálneho sektora v Arménsku, Gruzínsku, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku a na Ukrajine, ktorý je odolný voči mocným záujmom snažiacim sa manipulovať, izolovať alebo kontrolovať tlač“.

Príspevok uvádza, že cieľom Internews bolo zriadiť svoju maďarskú kanceláriu do októbra 2022, aj keď nie je jasné, či kancelária bola alebo nebola skutočne zriadená v čase uverejnenia.

Maďarsko naďalej podporuje Ukrajinu, odmieta však spoločný úver EÚ
Maďarsko je pripravené pokračovať v poskytovaní finančnej podpory Ukrajine na bilaterálnom základe, avšak v nijakom prípade nepodporí spoločnú pôžičku Európskej únie na tento účel, vyhlásil v pondelok v Sofii šéf maďarskej diplomacie Péter... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Diana zaťková/TASR

Zatiaľ čo tento najnovší projekt je opísaný ako financovaný americkou vládou, Internews dostáva financie od Open Society Foundation Georgea Sorosa, Rockefeller Foundation, Rockefeller Brothers Fund a Rockefeller Family & Associates.

Veľké technologické firmy zo Silicon Valley údajne financujú aj organizáciu „nezávislých médií“, pričom Google a Facebook sú uvedené ako darcovia skupiny.

Zdá sa však, že to bolo financovanie vlády USA, ktoré upútalo pozornosť mnohých komentátorov, pričom viaceré publikácie interpretovali zriadenie kancelárie Internews v Budapešti s využitím prostriedkov Bidenovej administratívy ako ďalší pokus Ameriky zasahovať do maďarských záležitostí.

The European Conservative  poznamenáva, že  vláda USA sa už v roku 2017 pokúsila podporiť takzvané „nezávislé“ médiá v krajine, hoci takéto plány vláda prezidenta Donalda Trumpa údajne zastavila.

Voľby do Kongresu: Prestaňte obviňovať Putina zo svojej neschopnosti!
To je ale náhoda! Demokrati majú dostať výprask. A už sa vyťahuje Putin a „ovplyvňovanie volieb“! V utorok vyvrcholia v Spojených štátoch tzv. midterms, teda voľby, ktoré sa konajú v polovici funkčného obdobia amerického prezidenta a sú významným... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

S Trumpom mimo úradu sa však USA vrátili k výraznému tlaku na Maďarsko, pričom sa najmä v poslednom roku zdalo, že vzťahy medzi demokratmi Joea Bidena a národnou konzervatívnou stranou Fidesz Viktora Orbána sa zhoršili.

Dôkazom toho je, že americké veľvyslanectvo v Maďarsku minulý mesiac zverejnilo na sociálnych sieťach video, v ktorom obvinilo vysokých maďarských „vládou financovaných“ komentátorov z „tvrdých protizápadných a protiamerických vyhlásení“.

Pozostáva z bublín s rôznymi citátmi, pričom sa diváka pýtajú, či takéto citáty možno pripísať Vladimírovi Putinovi alebo maďarskému komentátorovi.

Keďže celá produkcia je prerušovaná podivnou hudbou, rozhodnutie zverejniť video pripomína nedávnu taktiku takzvaného „ vlčieho bojovníka “, ktorú použila Čína Si Ťin-pchinga, ktorá využívala svoje veľvyslanectvá na krivenie niekoľkých západných vlád pomocou podivných príspevkov na sociálnych médiách.

Lipšic o útočníkovi so sekerou: Koho mal Alex na zozname?
Dňa 3. novembra 16-ročný Alex v Novákoch sekerou zaútočil na spolužiačku. Na druhý deň u neho doma prebehla domová prehliadka a chlapec je vo väzbe. Chlapcov advokát upozorňuje na jeho zdravotný stav, no OČTK už vedia pravdu o cieľoch jeho... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik