Fico Čaputovej: Slúžka amerických záujmov! Dúfam, že vás aj Soros ocení
07 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Čo nám vadí na termíne 21. januára 2023, pani Čaputová? Že ste po referende zmarili aj kampaň na referendum. Dúfam, že vás George Soros ocení! Takto reagoval na status prezidentky o termíne referenda líder opozície Robert Fico.

Čaputová dotiahla marenie tohto referenda do dokonalosti

Prezidentka SR Čaputová začína podľa šéfa Smeru prejavovať svoju osobnostnú výbavu, do ktorej patrí predovšetkým arogancia. "Dnes sa arogantne pýta, čo nám vadí na tom, že referendum o ústavnej zmene vedúcej k predčasným voľbám vyhlásila na 21. januára 2023. Pani Čaputová, Sorosove dieťa, vyhlásením referenda na 21. januára 2023 dotiahla marenie tohto referenda do dokonalosti. Najskôr sa nezmyselne obrátila na Ústavný súd SR, hoci vedela, že referendum bude musieť vyhlásiť. Urobila tak len preto, aby sa referendum nemuselo konať 29. októbra tohto roku počas lokálnych volieb. Lebo by bolo úspešné. Keď už takto na pokyn jej chlebodarcov učinila, referendovú skazu dokončila jeho vyhlásením na 21. januára 2023, hoci ho mohla vyhlásiť aj v polovičke februára," vysvetľuje Fico.

Prečo?

Aby nebolo možné robiť kampaň v prospech referenda, upozorňuje expremiér. "Z. Čaputová je tak pod vplyvom Sorosoveho okolia, že počúvla jeho pokyn. Sorosovcom je dostatočne zrejmé, že v predvianočnom období sa kampaňovať nedá a že život začína na Slovensku až po 6. januári. Zrátali si to a povedali, že zmaria aj kampaň, keď už zmarili referendum, pretože dva týždne medzi 6. januárom a 21. januárom sú výsmechom státisícom ľudí, ktorí podpísali petičnú akciu," myslí si Fico.

"Čo nám teda vadí pani Čaputová na termíne 21. januára 2023? Že po referende ste zmarili aj kampaň. Dúfam, že za to dostanete od Sorosa rovnaké ocenenie, ako to z Nemecka, za to, že ste sa statočne postavili značnej časti slovenskej verejnosti, ktorá má iný názor na vojnu na Ukrajine ako Vy, slúžka amerických záujmov," uzavrel opozičný líder.

Anna Belousovová: Zobudíme sa, až keď nám to buchne za zadkom?!
Problém s enormným nárastom ilegálnych migrantov nejaký čas verejne prezentujú viacerí opoziční politici. Koná už aj GP Maroš Žilinka. Je najvyšší čas konať V pondelok, 7. 11. generálny prokurátor Maroš Žilinka poveril námestníka generálneho... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Eka Balašková

Podľa prezidentky najskorší možný termín

Termín referenda 21. januára bol najskorší možný. Termín konania sa referenda 21. januára 2023 odporučil odbor volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra SR ako najskorší možný. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti v reakcii na kritiku niektorých poslancov v súvislosti s dátumom referenda o možnosti skrátiť volebné obdobie.

"Najneskorší termín referenda, na ktorý som ho (referendum) mohla podľa ústavných lehôt vyhlásiť, bol 12. február. Jediné termíny, ktoré teda na konanie sa referenda ešte pripadali do úvahy, boli 28. január, 4. február a 11. február. Som zvedavá na diskusiu, v čom by boli tieto termíny lepšie. V počasí asi ťažko," uviedla prezidentka. 

Prezidentka odráža útoky: Lepší termín referenda nemám
Termín referenda 21. januára bol najskorší možný. Termín konania sa referenda 21. januára 2023 odporučil odbor volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra SR ako najskorší možný. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik