Obvinený Kovařík potichu radí Mikulcovi! POZRITE aké výhody mu plynú
06 | 11 | 2022 I Eka Balašková

Z postu šéfa PZ SR odišiel Peter Kovařík na vlastnú žiadosť. "Krk mu zlomilo" zmarenie policajného zásahu v súvislosti s kauzou Očistec a Dianou Santusovou.

Potreboval si oddýchnuť

„Neviem si ani predstaviť, aký príklad by som dával svojim kolegom, ak by som pokračoval vo funkcii. Jeden meter musí platiť pre všetkých, teda aj pre mňa,“ oznámil vtedy, za čo mu tlieskali minister vnútra i prezidentka Čaputová. Odišiel k 15.septembru. Najskôr dočasne, potom natrvalo si na jeho stoličku sadol Štefan Hamran.

Už koná správne

"Ako obvinený by som nemohol vydávať rozkazy svojim podriadeným, lebo to by nebolo správne,“ povedal pri svojom odchode Kovařík, ktorý už o mesiac v tichosti v rezorte vnútra pôsobí vo funkcii generálneho štátneho radcu. Radí tak samotnému ministrovi. 

Rôzne výhody

K jeho funkcii patia určité výhody. Patrí medzi ne aj dvojizbový služobný byt. Za cca 51,5 metrov štvorcových platí mesačne ani nie 53 eur. Užíva ho od 1. januára 2022 a zmluvu má do konca roka 2023. Keď novinári v tejto veci kontaktovali ministerstvo vnútra, to argumentovalo prezumpciou neviny.

Generál Ševčík: Zákon pozná len vraždu, nie je tam špecifikovaná nejaká vražda homosexuála
Blízky priateľ bývalého prezidenta policajného zboru Milana Lučasnkého a súčasne policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík si myslí, že polícia je spolitizovaná. Vysvetlenie a odpovede na iné otázky, medzi inými aj súvis gen. Lučanského a... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Prečo bol Kovařík obvinený

Vyšetrovateľka, šéfka tímu Oblúk Diana Santusová nariadila zásah proti dvom kajúcnikom kvôli ich krivým výpovediam pred OČTK a mienila zadržať istých príslušníkov NAKA, pôsobiacich v kauze Očistec. Nechcela do zásahov však zapojiť kukláčov z krajských riaditeľstiev, keďže mala indície o únikoch informácií. 

Kovařík, hoci bol na dovolenke uskutočnil tri telefonáty a po treťom nariadil zastaviť už prebiehajúci zásah. Spravodlivosti tak unikli Peter Petrov (Tiger) a Matej Zeman (Zemák).

„Santusová taktiež uviedla, že má dôvodné podozrenie, že prezident nekoná nestranne, koná zaujato, disponuje operatívnymi informáciami, že sa stretáva s podozrivými osobami, tyká si s nimi, koordinuje a konzultuje s nimi postupy tak, aby im pomohol sa vyhnúť trestnému stíhaniu. Navyše sa ich verejne zastáva,“ stojí v uznesení obvinenia voči Kovaříkovi.

26. augusta 2021 Kovařík v tejto veci vypovedal na Krajskej prokuratúre v Bratislave. Uviedol, že k prevereniu zákonnosti zásahu ho vyzval minister vnútra. Mikulec Kovaříkovi verejne vyjadril dôveru. 

Narodený pod šťastnou hviezdou

Hoci je obvinený, pôsobí vo vysokej funkcii s náležitými výhodami. Platí prezumpcia neviny. "Samozrejme", že nie pre všetkých. Pre aktérov z baru Apač však určite. Tí vo veľmi závažnej trestnej činnosti stále obvinení. Aj napriek tomu v NAKA postúpili.

Dědečkov advokát: Vyhrážajú sa nielen sudcovi, ale aj mne
Advokát Jiří Kučera zastupuje Dušana Dědečka. Aké je to, zastupovať niekoho, kto nezodpovednou jazdou pod vplyvom alkoholu zabil na zastávke Zochova päť mladých ľudí? Prečo ho vôbec zastupuje Kučeru oslovila rodina klienta a keďže sa venuje... Čítať ďalej
06 | 11 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik