Pochybil POLICAJT! Zlomí vražda na Zámockej krk HAMRANOVI?
04 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Po vražde na Zámockej sme svedkami obviňovania kadekoho vôbec z možnosti, že sa takýto čin mohol udiať. Často bola obviňovaná celá spoločnosť a jej nálady. Najnovšie informácie však hovoria o tom, že pochybila aj polícia. 

Marenie úlohy verejného činiteľa

Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) vedie trestné stíhanie pre marenie úlohy verejného činiteľa v súvislosti s možným pochybením policajta pri pátraní po páchateľovi vrážd na Zámockej ulici v Bratislave. Pre TASR to potvrdil tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Pochybil v súvislosti s vraždou na Zámockej policajt? (VIDEO)
Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) vedie trestné stíhanie pre marenie úlohy verejného činiteľa v súvislosti s možným pochybením policajta pri pátraní po páchateľovi vrážd na Zámockej ulici v Bratislave. Pre TASR to potvrdil tlačový odbor Ministerstva... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Vedeli, nekonali

Odborníci tvrdia, že konať mohla aj SIS, nie len polícia. Vrah bol "čitateľný" aj cez svoje aktivity na sociálnych sieťach Navyše najnovšie zistenia hovoria o tom, že polícia mala v 12. 10. informáciu o pohybe vraha. Napriek tomu nekonali.

Bude sa zahmlievať?

„V danej veci nebolo zatiaľ vznesené obvinenie žiadnej osobe. Iné informácie v súvislosti s uvedenou vecou nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť,“ uviedlo ministerstvo vnútra v oficiálnom stanovisku, hoci by sa dalo očakávať  rezolútne stanovisko a vyvodenie zodpovednosti.

Zase raz dvojitý meter?

Keď vo februári 2018 zavraždili novinára, padla vláda Roberta Fica. Na jej páde sa vo veľkom merítku podieľali aj médiá. Dnes to vyzerá tak, že informácia o hrubom pochybení policajta len tak "prešumí". Pritom polícia dostala hlásenie s opisom páchateľa ešte okolo polnoci .

Trasie sa stolička pod Hamranom?

Ten síce pochybenie potvrdil, aj vyhlásil vyvodenie zodpovednosti voči konkrétnemu polcajtovi a formálne skonštatoval, že takéto správanie tolerovať nebude a policajt by mal byť prepustený. 

Otázne je, či by vzhľadom na vážnosť situácie nemal odstúpiť aj Hamran, aj minister vnútra Mikulec (OĽaNO). Zvlášť, keď bol čin prekvalifikovaný na teroristický útok. 

AKTUÁLNE: V dome útočníka z Novák zasahuje NAKA
Do Lazian, kde útočník býva ho dnes priviezla NAKA. Tá v dome jeho rodičov začala domovú prehliadku. Študent bude obvinený Matka študenta sa podľa portálu zoznam.regiony.sk odmietla k celej veci vyjadriť. Polícia sa chystá študenta obviniť.... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik