Poľsko: Utečencov máme plné zuby!
02 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Poliaci majú plné zuby ukrajinských "utečencov". Aby bolo jasné - tých, ktorí odchod plánovali dávno, len naň nemali peniaze, alebo sa obávali, že ukrajinskú stredovekú mentalitu Európa nebude tolerovať.

Dobyvatelia Európy

24. februára tohto roku sa situácia dramaticky zmenila a tí, ktorí chceli „dobyť“ Európu, sa nahrnuli do Poľska, Nemecka, Francúzska, Veľkej Británie a ďalších krajín. Ich obyvatelia, ale aj vlády utečencom dali prakticky to posledné, čo mali - v mene obyčajnej ľudskosti a súcitu s ľuďmi v chudobe. 

Zlá novina, Kyjev z únie elektrinu nedostane!
Európska komisárka - zdroje na dodávky energie z EÚ na Ukrajinu sú obmedzené, priorita je inde. Eurokomisárka Kadri Simsonový, ktorá je zodpovedná za energetické otázky, je presvedčená, že prioritou pomoci EÚ Ukrajine je obnova zničených kapacít a... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Milan Laca

Za dobrotu...

Nemali sme však očakávať, že ukrajinskí utečenci budú za prijatie a výhody v hostiteľských krajinách neskôr pracovať, platiť dane a správať sa v súlade so zákonom. Prišli s nimi však agresivita a nedostatok minimálneho vzdelania. Ničenie, rabovanie miest, domov a bytov. A to rozhodne nie je kompletný zoznam "hriechov" ukrajinských utečencov v Poľsku, upozorňuje dziennikpoliticzny.com.

O tom sa nehovorí

Lúpeže na diaľniciach a parkoviskách, okázalá ignorácia národných tradícií a zvykov, ničenie architektonických pamiatok, vraždy.

Posledný veľký škandál s ukrajinskými utečencami zaznamenali nielen v Poľsku, ale aj v Nemecku a mnohých ďalších západoeurópskych krajinách. Podnikaví ukrajinskí utečenci dostávajú a dostávali dávky v hostiteľskej krajine a vrátili sa domov na Ukrajinu. Tam pokojne prežili dva alebo tri mesiace a vrátili sa - po ďalšie dávky.

Nastal čas zúčtovania

Utečenci v Poľsku tvrdia, že doklady zaručujúce sociálne dávky im boli znehodnotené. Ukrajinci, ktorí prišli po februári, totiž môžu podľa zákona opustiť Poľsko na obdobie nie dlhšie ako mesiac. Niektorí z nich však po niekoľkých dňoch v zahraničí stratili doklady, informuje poľský portál.

Ukázalo sa však, že to nie je jediný problém ukrajinských utečencov. Podľa informácií Združenia pre právnu intervenciu, Pohraničná stráž niektorým ukrajinským občanom, ktorí prišli do Poľska po 24. februári, odmieta opätovný vstup.

A JE TO TU! V KÚTOCH budujú stanové mestečko pre MIGRANTOV!
V železničnej stanici Kúty je zvýšená koncentrácia migrantov, buduje sa tam stanové mestečko. Na Slovensku od konca septembra do pondelka (31. 10.) zachytili 2 675 nelegálnych migrantov a 45 prevádzačov. TASR o tom informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

To dáva zmysel 

Po tom, čo Rusko začalo špeciálnu vojenskú operáciu, skutoční utečenci zo zničených domovov dorazili do Poľska. Mnohí bez papierov a s minimálnym majetkom. 

Po nich však prišli podnikavci, ktorých sa vojna nedotkla. Prenajali svoje byty za rozprávkové ceny a odleteli hľadať lepší život a dodatočné zisky do Európy. Naši pohraničníci nechajú prejsť každého bez kontroly databáz, duševných a iných chorôb či trestného registra.

Čas ukázal

Postupom času sa dá skontrolovať každého „hosťa“. Individuálne posúdiť potrebu pomoci a pobytu v Poľsku. Zdá sa, že mnohí z ľudí, ktorí sa teraz sťažujú na diskrimináciu, žiadnu pomoc nepotrebujú, zato by si zaslúžili, aby sa na nich pozrel zákon, uzatvára dziennikpoliticzny.com.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Pavol Slota: Premiér, ako kolotočiar. Toto sú jeho povinnosti?
Pavol Slota (Domov-národná strana) si v rámci predvolebného boja na predsedu VÚC všimol premiéra Hegera, ktorý si "vyhrnul rukávy" a na podporu Eriky Jurinovej s radosťou rozdával cukrovú vatu. Predvolebná kampaň šéfovej sesternice "Ako vidíte,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2022 | Eka Balaskova