Konečne plagiát od Matoviča, ktorý stojí za to
26 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Richard Raši, poslanec NR SR a spoluzakladateľ strany Hlas-SD reagoval na "geniálnu myšlienku" ministra financií, s ktorou vyrukoval. Tvrdí, že rovnaký program už zaviedla vláda Petra Pellegriniho, dokonca dva roky úspešne bežal, kým ho Matovičova vláda nezrušila. A teraz Matovič predstavuje svoj "okopírovaný" nápad ako originál z vlastnej hlavy.

Raši sa neštítil Matoviča aj pochváliť. Vraj minister financií konečne pochopil, že lekárov si musíme vychovať. Uvádza, že Igor Matovič doštudoval len vďaka podvodu, keď si diplomovku nechal napísať niekým iným. Tentoraz však jeho plagiátorstvo, keď okopíroval Pellegriniho program, vníma Raši pozitívne, nakoľko vďaka nemu by sa lekárskym falkultám znova ušli milióny eur navyše a namiesto zahraničných študentov, samoplatcov, by sa mohli prijímať Slováci. Vychovalo by sa takto o 500 lekárov ročne viac, pre nás.

Ako uvádza, Matovič "pochopil, že Peter Pellegrini pozeral aj za hranice volebného obdobia a prinášal správne riešenia pre Slovensko, naše zdravotníctvo a najmä pacientov."

Nie tak úplne originálny nápad Igora Matoviča, na ktorý richard Raši reaguje, sme vám priniesli v článku nižšie:

Matovičova novinka má pomôcť zachrániť zdravotníctvo. Čo vymyslel?
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) chce o stovky zvýšiť počet slovenských medikov na lekárskych fakultách na Slovensku. Deklaroval, že rezort uvoľní peniaze, aby sa školám vynahradili straty z príjmov za zahraničných medikov. Má ísť o milióny... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik