Ďalší odkaz Orbánovi. Ruské tanky môžu byť v Budapešti raz-dva!
25 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Ukrajinské ministerstvo zahraničia reagovalo na vyjadrenia maďarského premiéra a Viktorovi Orbánovi poslalo odkaz. Na pomoc Ukrajine má vraj hľadieť ako na investíciu do vlastnej bezpečnosti. Bez tlaku na Rusov budú podľa nich ruské tanky "raz-dva v Budapešti."

"Pomoc poskytnutá Ukrajine nie je charita, ale investícia Európy do vlastnej bezpečnosti,“ povedal hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí, podľa informácií portálu mandiner.hu.

Ukrajinské ministerstvo zahraničia reagovalo na vyhlásenie Viktora Orbána, v ktorom maďarský premiér povedal, že bruselské sankcie a pomoc Európskej únie smerovaná Ukrajine so sebou prinášajú riziko toho, že sa vojna rozšíri aj na územie EÚ.

"Ak Únia sankciami nevyvinie na Rusov tlak, ruské tanky budú v Budapešti raz-dva" - povedal Oleg Nikolenko. Podľa hovorcu „pomoc poskytnutá Ukrajine nie je charita. Ide o investíciu Európy do vlastnej bezpečnosti. Len spoločné úsilie môže zastaviť ruskú hrozbu“.

Lebo SaS?! Exminister reaguje na premiéra
Premiér Eduard Heger (OĽaNO) to tentoraz netradične vzal útokom. Na sociálnej sieti zverejnil status adresovaný strane SaS, v ktorom jej členom vysvetľuje dôležitosť štátneho rozpočtu, teda jeho schválenia. Exminister školstva Branislav Gröhling... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik