Lebo SaS?! Exminister reaguje na premiéra
25 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) to tentoraz netradične vzal útokom. Na sociálnej sieti zverejnil status adresovaný strane SaS, v ktorom jej členom vysvetľuje dôležitosť štátneho rozpočtu, teda jeho schválenia. Exminister školstva Branislav Gröhling (SaS) vzápätí zareagoval vlastným ironickým statusom.

Premiér Heger uviedol, že Slovensko potrebuje rozpočet pomoci ľuďom. Píše, že ak predseda SaS Richard Sulík tvrdí, že pomoc ľuďom a zamestnávateľom na zmiernenie dopadov krízy je možné doručiť aj bez schváleného rozpočtu, tak je na veľkom omyle. Štátny rozpočet považuje za zákon roka, v ktorom sa premietajú priority štátu, ktoré potrebuje financovať. "Moja vláda jasne deklaruje, že štátny rozpočet na rok 2023 je rozpočet pomoci ľuďom a záchrany zamestnávateľov." - uvádza a dodáva, že každý vidí v rozpočte to, čo chce. Niekto výhradne výšku deficitu a zneužívať tento populistický naratív. Upozorňuje však, že stojíme pred ťažkými časmi, na ktoré sa musíme pripraviť.

ŠTS začal rozhodovať o Tomášovi Sz. v kauze prípravy vrážd prokurátorov
Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku otvoril v utorok ráno hlavné pojednávanie v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Rozhoduje o obžalovanom Tomášovi Sz., ktorý bol v tomto prípade vylúčený na samostatné konanie, keďže na jar... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Hegerova menšina to vybavila, schválené to však ešte nie je

Zároveň sa pochválil, že jeho menšinovej vláde sa podarilo vyrokovať približne 1,5 miliárd eur nevyužitých fondov, ktoré Európska komisia po schválení Európskym parlamentom uvoľní a Slovensko ich bude môcť použiť na kompenzácie. Popri tom odmieta rozpočtové provizórium, ktoré považuje za obrovský hazard a za najhoršie riešenie pre krajinu.

V neposlednom rade vyjadril radosť zo zhody, ktorú Hegerova menšina dosiahla so všetkými sociálnymi partnermi. "Richard Sulík veľmi dobre vie, že ide o výnimočný úkaz, ktorý odráža vážnosť situácie. Ak by sme túto dohodu zahodili len kvôli naháňaniu politických bodov, bol by to do budúcnosti extrémne zlý signál." - vyškoľuje exministra hospodárstva.

Andrej Danko má toho DOSŤ!
Súčasná napätá situácia okolo postojov k LGBTI+ komunite zaujala aj Andreja Danka, ktorý už mátejto témy dosť. Predseda strany SNS svoju kritiku adresoval prezidentke Čaputovej, ako aj celej vláde, ktorá nerieši pálivé - reálne problémy. Spomenul... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

"Lebo SaS"

Na záver ubezpečuje aj sám seba v súvislosti s vôľou ľudu: "Nechcú nás vidieť v opozičnej spolupráci s Ficom, Mazurekom a im podobným. Teraz je čas postaviť sa štátnemu rozpočtu čelom, nie chrbtom. Nie kvôli Hegerovi, Kollárovi či Matovičovi, ale kvôli zodpovednosti voči našim občanom."

Na tieto vyjadrenia reagoval aj exminister školstva Branislav Gröhling, ktorý veľmi stručne zhodnotil celý príspevok: "...Lebo SaS... Heger sa kedysi hanbil za statusy Igora Matoviča. Dnes sa zdá, že mu ich Matovič píše sám."

Voliť sa dá len v mieste trvalého pobytu, pozor na platnosť OP
Volič môže v sobotných (29. 10.) spojených regionálnych voľbách hlasovať len v obci svojho trvalého pobytu. Hlasuje vo volebnom okrsku, v ktorého zozname voličov je zapísaný. Hlasovacie preukazy, vďaka ktorým by sa dalo voliť kdekoľvek na... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik