Zbytočný cirkus okolo rozpočtu
22 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Ak by si vládna menšina od začiatku uvedomovala, že bez podpory SaS štátny rozpočet na tento rok nenavýši a bola ochotná akceptovať jej podmienky, parlament sa mohol vyhnúť opakovanej obštrukcii. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

"Myslím si, že to bol úplne zbytočný cirkus. Menšinová vláda nemôže vládnuť, pokiaľ si nezíska väčšinu v parlamente. SaS povedala podmienky, za ktorých je ochotná hlasovať za novelu štátneho rozpočtu, a keď vláda podmienky splnila, SaS dodržala svoj sľub a zahlasovala za to," konštatoval Hrabko. Dôkazom, že ad hoc dohody uzatvárané v parlamente platiť môžu, je podľa neho aj aktuálne zvolenie Petra Pčolinského (Sme rodina) na post podpredsedu parlamentu.

V súvislosti s dvojnásobnou vraždou na Zámockej ulici v Bratislave premiér Eduard Heger (OĽANO) vyhlásil, že bude potrebné riešiť posilnenie policajného zboru o desiatky expertov na počítačovú kriminalitu, posilniť materiálno-technické zázemie na odhaľovanie takýchto hrozieb, ale zintenzívniť aj výchovu na školách a posilniť práva osôb žijúcich v spoločnej domácnosti.

"Je to plné emócií. Nedá sa to len tak vystreliť, ako to urobil pán premiér. Koniec – koncov, o opatreniach by nemal hovoriť, ale mal by ich realizovať. Na opatrenia tohto typu premiér nepotrebuje súhlas parlamentu, drží ich v rukách výkonná moc," reagoval Hrabko. V praxi podľa neho parlament mohol pomôcť LGBTI+ komunite napríklad schválením novely Občianskeho zákonníka z dielne SaS.

"Ani ja netvrdím, že návrh SaS bol dokonalý. Ale dal sa pozmeňujúcimi návrhmi upraviť v druhom čítaní podľa vôle parlamentu. Na to práve to druhé čítanie slúži. A tento vecný problém, ktorý treba riešiť, je tu už roky," uzavrel.

ŠKANDÁL! Riaditeľ SND Drlička verejne o politikoch: Nanešťastie ešte stále dýchajú...Naveľa ponúkol demisiu
Arogancia súčasného vedenia divadla nepozná hraníc! Generálny riaditeľ SND Matej Drlička ide na koberček k ministerke kultúry Natálii Milanovej (OĽANO). Dôvodom boli jeho posmešné vyjadrenia na adresu 'národných umelcov' na konferencii v Budapešti,... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik