Syn generála Lučanského: Je načase vyskúšať TOTO!
21 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Jedným z tých, ktorí bojujú za vyšetrenie a objasnenie smrti generála Lučanského je aj jeho syn, Adam.Ten sa aj na základe tejto tragédie rozhodol - mieri do politiky.

Asistent europoslanca

Len 28-ročný Adam Lučanský aktuálne pôsobí ako asistent JUDr. Miroslava Radačovského. Ten rodinu Lučanských zastupuje v prípade zosnulého generála Milana Lučanského. O vstupe jeho syna do politiky sa hovorí už dlhší čas.

"Nesľubujem nič veľké, niekde sa treba zaučiť. Študoval som techniku, mechanizmy politiky teda nemôžu byť zložitejšie, okrem všadeprítomných intríg, samozrejme," hovorí Adam otvorene. Je podľa neho načase "obmeniť tváre.

Prichádza o ilúzie

"Kedysi dávno som si myslel, že politika je „nóbl“, plná racionálnych ľudí, no jej kultúra sa znížila na útoky, hejtovanie a odkláňania sa od problémov. Paradoxne tí, čo sa najviac sťažujú na polarizáciu spoločnosti, ju sami polarizujú," pokračuje Adam Lučanský. 

"Aktuálne mám možnosť popri práci v europarlamente vidieť ako funguje európska politika, avšak to je beh na dlhšiu trať, pričom niektoré veci tam človek neovplyvní, ak nie je v tej správnej sorte ľudí. V regionálnej a politike je to „reálnejšie“," myslí si mladý muž.

Radačovský sa ohradzuje voči liberálom i prezidentke: Slováci nikdy neboli národom extrémistov! Rečami iba škodíte Slovensku!
Slováci nikdy neboli, nie sú a nikdy nebudú národom extrémistov, homofóbov a rasistov! Týmito slovami začal svoj status na sociálnej sieti europoslanec Miroslav Radačovský. Z takéhoto obviňovania celého národa viní tzv. liberálne spektrum i... Čítať ďalej
16 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ide na to cez lokálnu politiku

"Idem do toho „naslepo“, radšej sa ale naučím ako veci fungujú, než predstierať „ksicht“ dokonalého kandidáta na čokoľvek. Neštudoval som ani politológiu, v rodine sa týmto smerom zatiaľ nik nevydal, v niektorých veciach som realista, politika by mala byť hlavne o sedliackom rozume. A ten tu v poslednej dobe žalostne chýba," je presvedčený Adam Lučanský, ktorý za stranu Patriot kandiduje do obecného zastupiteľstva v obci, v ktorej býva, ale kandiduje aj do Žilinského VÚC.

No áno - známe priezvisko

Adam svoje priezvisko nepovažuje za výhodu a tiež vie, že vždy sa nájdu aj hejteri. Sám tvrdí, že najradšej by sa sám o niečo pričinil a nechce sa viezť na známom mene. 

"Človek sa nemusí zaujímať o politiku, ale politika sa o človeka zaujíma. Malo by dôjsť pomaly, ale isto, ku generačnej obmene. A, samozrejme, si myslím taktiež, že by sa mal zmeniť volebný systém, aby sa nevolili donekonečna hlavné ksichty politických strán, ktoré sa v podstate len obmieňajú," povedal nám a dodal, že "politika je špinavá hra, s tým počítam. Stav spoločnosti teraz ponúka príležitosti, ktoré by za normálneho stavu neboli dostupné. Takže idem do toho," uzatvára Adam Lučanský.

TOTO už Vagovič prehnal! Radačovský mu poslal tajomný odkaz
Ani takmer dva roky po smrti nemá generál Milan Lučanský na druhom svete pokoj. Vždy sa totiž nájde na Slovensku niekto, kto si do neho potrebuje kopnúť. Tak ako teraz novinár Marek Vagovič, na ktorého naozaj nechutné slová zareagoval ostro v... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik