AKTUALIZOVANÉ: NAKA zadržala žiaka podozrivého z terorizmu! Hrozí mu 10 rokov
21 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala maloletú osobu podozrivú z terorizmu.

Pre TASR to potvrdil hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

"Môžeme potvrdiť, že došlo k zadržaniu osoby podozrivej v súvislosti so spáchaním trestného činu terorizmu," spresnil hovorca. Ako ďalej uviedol, vzhľadom na skutočnosť, že ide o maloletú osobu, ako aj aktuálne štádium konania, nemôže Úrad špeciálnej prokuratúry poskytnúť bližšie informácie.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v piatok študenta bratislavskej strednej školy za to, že svojimi výrokmi verejne schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici v Bratislave. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," dodala polícia. Študent je podozrivý zo zločinu niektorých foriem účasti na terorizme.

Polícia pripomenula, že v rámci svojej činnosti monitoruje aj sociálne siete. "Jednou z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku v zmysle paragrafu 419 b Trestného zákona, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere troch až desať rokov," upozornila.

Policajný zbor priebežne vyhodnocuje všetky informácie, ktoré získal vlastnou činnosťou alebo prostredníctvom podnetov od občanov.

Vojna na Ukrajine: Washington bude ľutovať, Európa zostúpi do ekonomického zabudnutia
Washington môže ľutovať svoju úlohu vo vojne na Ukrajine. Pre portál The American Conservative to vo svojom komentári skonštatoval bývalý poradca ministra obrany v Trumpovej administratíve, vyznamenaný veterán a autor piatich kníh Douglas... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik