Trump vypovedal v prípade obvinení zo znásilnenia novinárky
20 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Bývalý americký prezident Donald Trump vypovedal v stredu pod prísahou v prípade obvinení z poškodenia dobrého mena a znásilnenia novinárky. Nie je jasné, či Trump prišiel na súd osobne, alebo odpovedal na otázky len prostredníctvom videospojenia.

Informovala agentúra AP.

V súčasnosti 78-ročná bývalá novinárka E. Jean Carrollová tvrdí, že ju Trump ešte v polovici 90. rokov sexuálne napadol v skúšobnej kabínke luxusného obchodného domu v New Yorku.

Exprezident ju v tejto súvislosti obvinil z klamstva a šírenia hoaxov, načo na neho Carrollová - dlhodobá prispievateľka do módneho časopisu Elle - podala žalobu pre urážku na cti. Urobila tak ešte v čase, keď úradoval v Bielom dome. Prípadom sa teraz zaoberá newyorský federálny súd.

Budaj si Matovičov status nevie vysvetliť. Vlastne vie...
Slovensko žije posledné dni vraždou na Zámockej, kde vyhasli životy dvoch mladých návštevníkov podniku Tepláreň. Priamo v podniku teraz zorganizoval Denník N diskusiu ministrami, kde s hosťami rozoberali, či sme si naozaj všetci rovní. Minister... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Trumpovým právnikom sa roky darilo odkladať jeho súdnu výpoveď pod prísahou

Newyorský sudca však minulý týždeň ich žiadosť o ďalší odklad zamietol.

O tom, že sa Trumpova výpoveď v stredu uskutočnila, informovala právnická kancelárka Kaplan Hecker & Fink, ktorá v spore zastupuje Carrollovú. O jej priebehu však nič bližšieho neuviedla.

Žiadne informácie o stredajšej výpovedi nezverejnili ani Trumpovi právnici. Jeho advokátka Alina Habbaová povedala len to, že jej mandant s potešením uviedol celú túto údajne politicky motivovanú kauzu na pravú mieru.

Podľa agentúry AP nie je jasné, či exprezident vypovedal osobne alebo na diaľku. Podľa jej informácií sa však Trump v stredu nachádzal na Floride, nie v New Yorku. Súdny proces vo veci by sa mal oficiálne začať vo februári budúceho roka.

Milan Mazurek sa postavil vláde! Vysvetlil, prečo sú poslední, ktorí môžu kádrovať, obviňovať a hrať sa na slušných a ľudských (Video)
V parlamente sa to obvineniami počas schvaľovania zákona o partnerskom spolužití podľa Milana Mazureka (Republika), poslanca NR SR, iba tak hemžilo. Dozvedel sa, že prakticky každý konzervatívne založený človek má pomaly podiel na vražde dvoch... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik