Hlas ľudu: Prezidentky
20 | 10 | 2022 I Mária Škultétyová

Keď som ju počula rozprávať, povedala som: „ Tak toto mala byť naša prezidentka.“ Je  múdra, vzdelaná, inteligentná.

Rozumie ľuďom a robí všetko pre ich dobro. Vie, čo ich trápi, pozná ich problémy a keď o nich hovorí, hovorí bez papiera. Nepotrebuje čítať, čo jej iní napísali. Tlmočí svoje myšlienky,  preto je  presvedčivá. Navyše je mladá a pekná, čo však pre prezidentský úrad nie je podmienkou. Najdôležitejšie je, že dokáže bojovať za záujmy ľudí. A to ona vie.

Uplynulo iba niekoľko dní od demonštrácie proti chudobe a prezidentka KOZ Monika Uhlerová, lebo  o nej hovorím,  dostala pozvánku do Prezidentského paláca.

O tom, že je to žena na správnom mieste, presvedčila aj prezidentku Čaputovú. Tá si ju spolu s ďalšími odborármi pozvala do Paláca, aby sa rozprávali o tom, ako riešiť problémy chudoby.

Možno aj tento rozhovor prispeje  k tomu, že pani prezidentka okrem citlivého vnímania urobí v prospech ľudí aj niečo konkrétne. Možno dokáže, že ocenenie nemeckej Nadácie Friedricha Naumanna si zaslúži nielen za európsku integráciu a liberálne hodnoty, ktoré jej nikto neupiera, ale aj zato, že bojuje za právny štát a ľudské práva všetkých svojich občanov. A to ľudia na Slovensku  až tak veľmi necítia. Aj preto jej popularita klesá.

Európsky parlament "zasahuje" vo veci ochrany LGBTIQ na Slovensku. Vláde zasiela výzvu!
Európsky parlament (EP) vyzval vo štvrtok slovenskú vládu, aby dosiahla zmysluplný pokrok pri ochrane LGBTIQ+ osôb pred trestnými činmi z nenávisti. V uznesení schválenom v reakcii na nedávnu tragickú streľbu v Bratislave ju tiež žiada, aby zaujala... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik