Bittó Cigániková v šoku! Okamžite po hlasovaní o postavení QUEER komunity na Slovensku "natrela" Progresívne Slovensko
20 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Napriek deklarovanej podpore poslancov, zákon o partnerskom spolužití v parlamente nenašiel pri hlasovaní dostatočnú podporu a neprešiel ani do druhého čítania. Prezidentka Zuzana Čaputová ostala sklamaná, Jana Bittó Cigániková v šoku! A na sociálnej sieti takmer okamžite po hlasovaní natrela Progresívne Slovensko. Tí mali "silné reči", ale keď prišlo na "lámanie chleba," zdá sa, že im ostali iba tie.

"Jediná strana, ktorá celou svojou váhou v parlamente chcela posunúť návrh zákona o spolužití do druhého čítania, je Sloboda a Solidarita," napísala na sociálnej sieti poslankyňa NR SR Janka Bittó Cigániková (SaS)

Tento návrh by podľa poslankyne SaS nikomu neublížil, iba by pomohol státisícom ľudí na celom Slovensku.

"Pomohol by nám, Slovákom, všetkým bez rozdielu by dal možnosť svoj vzťah spečatiť a získať v ňom aspoň základné práva. Lebo povinnosti máme všetci dnes rovnaké. Áno, vnímali sme výhrady časti queer komunity, že toto nie je dostatočná úprava a od samého začiatku sme hovorili, že toto je ten najužší základ, ktorý má šancu prejsť parlamentom," vysvetlila Bittó Cigániková.

Plač v priamom prenose: Cigániková ronila slzy v diskusii s Gyimesim
V relácii televízii TA3 V politike sa počas svojho príhovoru rozplakala Jana Bittó Cigániková. Rozcítila sa kvôli nenávistnému činu voči LGBTI komunite, ktorý sa odohral na Zámockej. Tam útočník chladnokrvne zastrelil dvoch mladých mužov. Aj... Čítať ďalej
16 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Sklamanie nad konaním poslancov strany Progresívne Slovensko Bittó Cigániková neskrývala

"Podporu pre zákon sme nezískali ani od strany Progresívne Slovensko. Šokovalo ma, ako aktívne vystupovali proti návrhu zákona a hlasovania sa ich poslanec ani nezúčastnil. Spravili všetko pre to, aby sa zákon nemohol dostať ani do druhého čítania, kde by mohli aj oni sami predkladať pozmeňujúce návrhy," napísala Bittó Cigániková.

"Zlým vtipom je aj to, čo sa ozýva z vlády, že tá pripravuje vlastný návrh, ktorý bude ešte slabší. Keby poslanci skutočne chceli, mohli sa pokúsiť náš zákon meniť v druhom čítaní. Lenže oni sa alibisticky do tejto témy vôbec nechcú púšťať," dodala.

"My by sme v druhom čítaní podporili všetky návrhy, ktoré by viedli k zlepšeniu postavenia queer komunity. Koniec-koncov, hlasovali sme opakovane za takéto návrhy. Každý jeden poslanec mohol skúsiť presvedčiť parlament, že jeho vylepšenie je hodné prijatia. To, že to nepustili ani cez prvé čítanie, je to najhoršie, čo mohli spraviť," vysvetlila poslankyňa za SaS.

"Parlament dnes hlasovaním potvrdil nechutné reči všelijakých tarabovcov a kotlebovcov, ktori by queer ľudí najradšej vymazali z verejného života," uviedla.

"Preto sme ako strana dnes zaujali jasné stanovisko - do ďalšej vlády pôjdeme s podmienkou, že sa tá zaviaže riešiť postavenie queer komunity na Slovensku v čo najkratšom čase," deklarovala na sociálnej sieti stanovisko strany SaS, poslankyňa NR SR, Janka Bittó Cigániková.

Sklamanie neskrývala ani prezidentka Zuzana Čaputová

Je mi ľúto, že v Národnej rade sa ani po teroristickom útoku na mladých ľudí z LGBTI+ komunity nenašlo dostatok poslancov, aby schválili zákon o partnerskom spolužití osôb rovnakého pohlavia.

Horúca správa! Naša prezidentka je SKLAMANÁ!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová je sklamaná, že napriek deklarovanej podpore poslancov zákon o partnerskom spolužití v parlamente nenašiel pri hlasovaní dostatočnú podporu. Skonštatovala, že k vytvoreniu pocitu bezpečia a prijatia LGBTI+ komunite... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik