Vážne priznanie Igora Matoviča, vyvolalo vážne rozporuplné reakcie
17 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Sexuálna orientácia a prihlásenie sa k nej je to, čo momentálne rezonuje vo verejnom priestore, ktorý v tomto smere rozhýbala úkladná vražda dvoch mladých mužov v Bratislave. Priznanie zverejnil aj Igor Matovič (OĽaNO), minister financií. Reakcie na neho sú viac, ako rozporuplné. 

Moderátor televízie TA3 Rastislav Iliev sa verejne prihlásil k LGBTI+ komunite. Urobil tak v priamom prenose relácie V politike, ktorej hosťami boli György Gyimesi (OĽaNO), Jana Bittó Cigániková (SaS) a Erik Tomáš (Hlas-SD).

Na toto prihlásenie reagoval napríklad opozičným poslanec Taraba, ktorý sa tiež prihlásil k svojej sexuálnej orientácii.

O pár hodín neskôr dôležité priznanie priniesol aj Igor Matovič

"Som hetero," napísal na sociálnej sieti prvý muž hnutia OĽaNO.

"Som muž a cítim sa ako muž. Pred 23 rokmi som sľúbil Pavlínke pred oltárom vernosť a zatiaľ svoj sľub plním a neplánujem do smrti prestať. Som tiež presvedčený, že deťom by sme mali v rodine a škole od mala vštepovať úctu k ideálom … aby mali vo svojom živote nastavený kompas. Prepáčte," doplnil Igor Matovič.

Užite si teplé počasie. Nepotrvá už dlho!
Začiatkom nového týždňa nás čaká oteplenie. Pre toto obdobie nezvyčajné vysoké teploty, ktoré si vychutnáme pri slnečných lúčoch, však nepotrvajú dlho. Dokedy si možeme teplé počasie užiť? Pluska.sk informuje, že sa oteplí aj o 10 stupňov,... Čítať ďalej
16 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ľudia sa pýtajú: Načo píšete taký status?

"Pán Matovič, načo píšete takýto status? K čomu je to dobré? Ako to pomáha stabilizovať situácii v spoločnosti? Vyzerá to tak, že stále nechápete vážnosť tejto situácie," napísala pani Lýdia R.

"To, že ste hetero, z vás nerobí lepšieho človeka. Chýba vám ľudskosť a svojimi výrokmi len ubližujete. Vydávate sa za kresťana, ale hodnoty lásky sú vám cudzie. Láska to je aj rešpekt, empatia, porozumenie. Skúste na týchto hodnotách popracovať," napísala Janka L.

"Nemôžete konečne prestať písať tieto statusy? Krajine by to prospelo," napísala Lucia F.

"Vstup do politiky musi byt podmieneny vzdelanim a psychotestami. Viac netreba. Ak sa dostaneme k takto jednoduchym kriteriam, mame vyhrate," napísal Andrej H.

"1. Kto sa pýtal? 2. Nič si nepochopil," napísala Simona V.

"Neskutočne sa za vás hanbím , za to , že nechápete čo spôsobujete vašími statusmi. Ako veľmi polarizujete spoločnosť , akým toxickými človekom ste. Majte názor aký chcete , aj hlúpy , ale v tomto čase ste konečne raz mohli byť ticho . Aspoň zo solidarity so smútiacimi . Niekde sa srdcia rodičov rozbili na márne kúsky a vy takto," napísala Ľubica K.

"V prvom rade si odporna, nemorálna ľudská existencia, ktorá tejto krajine priniesla len hanbu, smútok, chaos a primitivov a pacientov do parlamentu..K ničomu sa nevyjadruj, nikoho to nezaujíma!" Napísala Barbora Q.

Rusko kupuje zbrane
Rusko dostane od Iránu nové balistické rakety a drony. Moskva sa dohodla s Teheránom na dodávkach nových typov iránskych zbraní. Píše to americký denník The Washington Post. Uvádza, že ruské jednotky čoskoro dostanú najnovšie rakety zem-zem,... Čítať ďalej
16 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik