Sudkyňa Jelínková zasiela Otvorený list Čaputovej. TOTO prezidentku zrejme nepoteší!
16 | 10 | 2022 I Ivan Mihale

Nedávno sa prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová pochválila, že sa na ňu ľudia s dôverou obracajú. Mnohí napríklad z dôvodu, že sa nedokážu domôcť spravodlivosti. Podľa jej tvrdení, v paláci sa zaoberajú každým jedným listom. Otázka znie, čo robí s mnohými otvorenými listami, ktoré jej zaslali politici, verejne známe osobnosti ale aj obyčajný ľudia... Ako nakladá s kritikou na svoju osobu? Otvorený list jej zaslala aj sudkyňa Krajského súdu, ktorej prezidentka len nedávno odovzadala menovací dekrét sudcu Slovenskej republiky. Čo sa v ňom píše, prezidentku zrejme nepoteší!

Sudkyňa Krajského súdu v Bratislave a členka Súdnej rady SR Dana Jelínková Dudzíková reaguje Otvoreným listom na výzvu Zuzany Čaputovej aby „justičné orgány začali konať". Túto výzvu zverejnila prezidentka v súvislosti vraždy dvoch mladých ľudí na Zámockej ulici v Bratislave. 

Otvorený list prezidentke od sudkyne Jelínkovej prinášame v plnom znení.

Vážená p. prezidentka Slovenskej republiky,

nie je to tak dávno, čo ste mi v Prezidentskom paláci odovzdávali menovací dekrét sudcu Slovenskej republiky.

Prvýkrát ste ma ako sudcu sklamali, keď ste odignorovali Otvorený list sudcov z r. 2021, ktorý podpísalo viac ako 340 sudcov namietajúcich spôsob realizácie súdnej reformy. Súdna reforma sa mala diať vo verejnom záujme na prospech občanov ako účastníkov konania a keďže sme mali odôvodnené obavy, že tomu tak nie je, obrátili sme sa na Vás.  Aj udalosti dnešných dní dokazujú, že signatári tohto listu mali pravdu v každej jednej námietke, ktorú v liste vzniesli. Mohli ste vstúpiť do procesu reformy, ale neurobili ste to. Na uvedený list ste nenapísali ani to, že ďakujem a beriem na vedomie, vážení sudcovia. Mali ste moc, no nepoužili ste ju.

Blaha prorokuje Čaputovej: Prezidentka sa kompletne opustila, TOTO je jej POLITICKÝ KONIEC
Prezidentka Čaputová sa kompletne opustila. Robí tú istú politickú chybu ako Kiska po vražde Kuciaka - a skončí rovnako ako on. Na smetisku dejín. Skonštatoval to na sociálnej sieti opozičný poslanec Ľuboš Blaha. Namiesto zmierovania slovenskej... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Druhýkrát ste ma ako sudcu sklamali, keď ste neurobili žiaden právny krok na ochranu slovenskej jurisdikcie a slovenských občanov pri otáznikoch, ktoré vyvolávala obranná zmluva s USA. Mali ste možnosť obrátiť sa na Ústavný súd SR na zodpovedanie právnych otázok, ale neurobili ste to. Bez komentára ste prijali americkú jurisdikciu aj v prípadoch, kedy si okolité štáty vyhradili kontrolné mechanizmy prípadného nesprávneho použitia klauzuly o jurisdikcii. Opäť ste mali v rukách moc, no nepoužili ste ju.

Ďalšie sklamanie pramenilo z Vašich verejných hodnotiacich úsudkov súdnych rozhodnutí, kedy ste bez znalosti veci a potrebnej odbornosti boli pripravená kritizovať aj rozhodnutie najvyšších súdnych autorít.

Takto sa podľa môjho názoru dôvera justície v očiach verejnosti nebuduje.

Vašim statusom na Vašom facebookovom konte ste našli vinníkov tragédie, ktorá otriasla celým Slovenskom, aj medzi sudcami a prokurátormi. Mohli by ste prosím byť konkrétnejšia? Výrok rozsudku bez odôvodnenia je ukážkou svojvôle a tú si v našej spoločnosti nemôžeme dovoliť. A Váš výrok je vážnym obvinením, ktorý si žiada vysvetlenie.

S poľutovaním musím konštatovať, že Vašimi hodnotiacimi úsudkami zovšeobecňujúceho charakteru z dnešného dňa ste vrazili dýku do fungovania právneho štátu.

Úmysel Vašich vyjadrení si nedovolím hodnotiť verejne.

Veľmi zdvorilo Vás prosím, nie ako občan a fyzická osoba, ale ako predstaviteľ súdnej moci, aby ste vážili slová a nerozdúchavali vášne.

 . Hnevom sa proti nenávisti nebojuje.

Prezidentka svojim totalitným perom podpisuje rozsudok smrti pre demokraciu
Prezidentka stíska v ruke totalitné pero, ktorým podpisuje rozsudky smrti pre demokraciu, právny štát, nezávislosť súdnej moci, ľudské práva a suverenitu Slovenskej republiky. Zuzana Čaputová šíri a toleruje nenávisť, podporuje rozklad právneho... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik