Ukrajinci musia šetriť
16 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Obyvateľov Kyjevskej a susedných oblastí vyzvali na šetrenie energie! Ukrajinské úrady vyzvali v sobotu obyvateľov Kyjevskej a troch susedných oblastí, aby obmedzili spotrebu elektrickej energie. Došlo k tomu po tom, ako ruský raketový útok vyradil neďaleko hlavného mesta z prevádzky dôležité energetické zariadenie.

Ukrajinské úrady síce už pred touto výzvou oznámili, že dodávky elektrickej energie boli po predmetnom útoku obnovené. Štátna energetická spoločnosť Ukrenergo však napriek tomu varovala pred ďalšími možnými výpadkami a obyvateľov Kyjevskej oblasti vyzvala, aby znížili spotrebu energie od 17.00 do 23.00 h miestneho času (čiže od 16.00 h do 22.00 h SELČ).

Zástupca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko ešte spresnil, že výzva sa týka aj troch susedných oblastí, a to Žytomyrskej, Čerkaskej a Černihivskej. Varoval tiež, že v prípade neuposlúchnutia tohto odporúčania vzniknú problémy a "bude potrebné použiť sviečky".

Spoločnosť Ukrenergo vyzvala obyvateľov zmieneného regiónu, aby už večer nepoužívali zariadenia s veľkou spotrebou energie, nepoužívali nadmerne vodu, a vypínali osvetlenie, ktoré nepotrebujú.

Pri zmienenom sobotnom raketovom útoku nedošlo podľa gubernátora Kyjevskej oblasti Olexija Kulebu k nijakým obetiam na životoch či zraneniam.

Ekonóm Šulc: Európska únia si kope hrob a niekto jej požičal krompáč aj lopatu
Koniec únie ešte nikdy nebol tak blízko. A koho rukou? Nemecko sa rozhodlo založením hospodárskeho a stabilizačného fondu s objemom 200 miliárd eur naznačiť ostatným členským krajinám EÚ, že ho v podstate nezaujíma, či sú schopné súbežne vysokej... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik