Poľsko prijalo od začiatku ukrajinskej vojny už vyše sedem miliónov ľudí
15 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Do Poľska prišlo cez štátne hranice z Ukrajiny od začiatku invázie Ruska na územie svojho suseda z 24. februára už približne 7,03 milióna ľudí, oznámila v sobotu ráno na Twitteri poľská Pohraničná stráž (SG). Informovala o tom agentúra PAP.

Podľa SG jej príslušníci vykonali v priebehu piatka približne 25.400 pohraničných kontrol ľudí vstupujúcich na poľské územie z Ukrajiny a v sobotu k 07.00 h dosiahol počet príchodzích osôb okolo 8200. Poľsko a Ukrajina zdieľajú viac než 500-kilometrovú hranicu.

Pohraničná stráž tiež tweetovala, že v piatok odišlo z Poľska na Ukrajinu zhruba 20.500 ľudí. A z poľského územia na ukrajinské prešlo od začiatku vojny už dovedna 5,23 milióna jedincov.

V utorok tento týždeň sa poľská ministerka pre rodinu a sociálne veci Marlena Malagová nechala počuť, že Poľsko sa po zintenzívnení ruských útokov na Ukrajinu pripravuje na možnosť novej vlny vojnových utečencov.

"Sme v každej chvíli pripravení; naše hranice sú otvorené a sme aj logisticky pripravení na prijatie utečencov," uviedla Malagová pre verejnoprávnu sanicu TVP.

Ukrajinci nájdu v Poľsku podporu a ochranu rovnako ako po začiatku ruskej vojenskej ofenzívy z 24. februára a počas mesiacov, ktoré nasledovali, dodala.

Harabin Čaputovej: Jediná extrémistka ste tu Vy! (VIDEO)
Exminister spravodlivosti SR, predseda strany Vlasť Štefan Harabin reaguje na najnovšie vyhlásenie prezidentky SR Zuzany Čaputovej, že slovenská spoločnosť je netolerantná voči inakosti. Hlava štátu ako vždy má plnú hubu rečí voči akémusi útlaku... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik