VIDEO streľby z Teplárne: Juraj († 19) strieľal odzadu! Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy
14 | 10 | 2022 I Ivan Mihale

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo v stredu večer pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Iba 19-ročný Juraj na mieste zastrelil dvoch mladých mužov a zranil ženu. Následne z miesta činu ušiel a polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra. Teraz sa objavili zábery z osudnej noci. Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodené pre maloletých a citlivé povahy.

Zábery z kamery, ktoré zverejnila televízia Joj, ukazujú, ako sa Juraj skrýval za rohom neďaleko podniku Tepláreň. Pred podnikom sedeli dvaja priatelia Juraj a Matúš a pili limonádu. Zrazu sa spoza rohu prišiel Juraj so zbraňou v ruke a začal strieľať. Na záberoch z priemyselnej kamery je vidno, ako jeden z mladých mužov okamžite padol k zemi. Po úkladnej vražde utiekol.

Šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ľubomír Daňko nevylúčil prekvalifikovanie skutku tragickej streľby v Bratislave na trestný čin terorizmu. Aktuálne ju vyšetrujú ako úkladnú vraždu. Potvrdil, že dôvodom útoku mala byť nenávisť k osobám s inou sexuálnou orientáciou. So spoluprácou pri vyšetrovaní má pomôcť Europol aj FBI.

Šéf NAKA nevylúčil, že tragickú streľbu budú vyšetrovať ako terorizmus
Šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ľubomír Daňko nevylúčil prekvalifikovanie skutku tragickej streľby v Bratislave na trestný čin terorizmu. Aktuálne ju vyšetrujú ako úkladnú vraždu z osobitného motívu. Potvrdil, že dôvodom útoku mala byť... Čítať ďalej
14 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik