Krvavý zlatý dážď
15 | 10 | 2022 I Milan Laca

Arestovič povedal, že na Ukrajinu sa rozlial „dážď zlatých zbraní“.

Poradca ukrajinského prezidenta Alexej Arestovič vyhlásil, že v posledných dňoch sa na Ukrajinu vylial „dážď zlatých zbraní“.

Ukrajina sa raduje
Kyjev dostal za posledných pár dní veľké množstvo západných zbraní, povedal Alexej Arestovič, poradca vedúceho prezidentskej kancelárie Ukrajiny, na kanáli YouTube novinára Marka Feygina *.
Nádherné zlato
"Zlatý dážď, zbrane, ktoré sa na nás za posledné dva dni zosypali  - ani sa nám nesnívalo. Napríklad vytvorenie integrovaného systému protivzdušnej obrany s komplexmi rôznych dosahov,  spojenými do jedného systému. Pentagon nám už hovorí, že vytvoríme tento systém. Prezident Francúzska  nám hovorí - dodáme systémy protivzdušnej obrany. Francúzsko, ktoré veľmi dlho nechcelo ísť do týchto rozhovorov. A už nám hovoria o ôsmich NASAMS a tak ďalej,“ povedal Arestovič.
 
Zelenskyj na Deň obrancov prisľúbil víťazstvo vo vojne s Ruskom
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prisľúbil v piatok - pri príležitosti ukrajinského štátneho sviatku Dňa obrancov - víťazstvo svojej krajiny vo vojne s Ruskom. "V deň 14. októbra vyjadrujeme svoju vďačnosť... každému, kto v minulosti... Čítať ďalej
14 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr
Pracujú na zbraniach

Kyjev podľa neho rokuje o dodávke systémov protivzdušnej obrany aj s ďalšími partnermi. Ide najmä o nemecký systém IRIS-T, ako aj o mnohé ďalšie. Arestovič zdôraznil, že počas týchto dvoch dní nevládal sumarizovať. Zároveň odporučil venovať pozornosť správe, že NATO a Kyjev podpísali dohodu o úplnej reštrukturalizácii ukrajinského vojenského priemyslu do desiatich rokov. To podľa neho úplne mení perspektívu konfliktu, keďže Ukrajina, v spolupráci so západnými partnermi, bude vyrábať moderné západné zbrane.

Minister potvrdil

Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov vyhlásil, že prvé dodávky protilietadlových raketových systémov NASAMS zo Spojených štátov budú  v októbri. Tiež hovoril o nemeckých systémoch protivzdušnej obrany IRIS-T, ktorých odoslanie do Kyjeva plánjú  tento mesiac.

Ukrajinci nebudú dostávať len zbrane a zásoby, EÚ rozhodla, že dostanú aj TOTO
Veľvyslanci pri EÚ jednomyseľne odsúhlasili vojenskú výcvikovú misiu pre približne 15.000 vojakov ukrajinských ozbrojených síl, informuje TASR s odvolaním sa na správu agentúry DPA, ktorá sa odvolala na viaceré diplomatické zdroje. S návrhom novej... Čítať ďalej
14 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik